12 интересни факта, за хората и живота

интересни факта

Топ интересни факта, за хората и живота

Колкото и да е информиран човек, все има какво ново да научи за себе си и заобикалящият го свят, затова смятаме, че тези 12 любопитни и интересни факта, ще ви доставят приятни минути наслада!

Предлагаме ти извадки от направени проучвания, анкети, статистики и открития на науката за някои интересни и любопитни неща в живота. Пък, кой знае може да са ти и от полза:

Знаете ли, че рибата е чудесен антидепресант за жените

Рибата намалява риска от депресивност, тревожност и нервност в 25% от нежните половинки. Данните са извадка от австрийско проучване. Според учените, това се дължи на Омега 3, която се свързва с естрогените и прогестерона в организма и допринася мозъчната активност. Така, че дами наблягайте на рибката, защото не само е вкусна и диетична, а и ще ви направи по-щастливи.

Класация на тези интересни факта:

Знаете ли, че вечното мрънкане на жената е пагубно за мъжа

Според най-модерни изследвания става ясно, че дамите могат да съкратят живота на партньора си с години. Това ще е факт при постоянни натяквания за прегрешенията или оплаквания за щяло и нещяло. Най-уязвими са мъжете без работа и в средна възраст. В такъв случай, Дами, ако сте решили да надживеете любимия или час по-скоро да се отървете от него, не спирайте с мрънкането.

Знаете ли, че най-страстни сме в месец юни и месец декември

Интимността през топлия месец е обяснима поради редица причини. Според направена анкета става ясно и, че най-много двойки предпочитат сексуалният им дебют да е в юни месец. Според други допитвания, статистите потвърждават и месец декември за горещ период, но не навън, а под юргана.

Знаете ли, че жените с дрезгав глас не са предпочитани за работа

Според проучване на американско списание, жените с дрезгав глас са най-малко предпочитани за наемане на работа, защото се оказва, че са некомпетентни. Това заключва и експеримент на учен отново от САЩ, който привлекателния глас спечелва по-голямо доверие по време на първо интервю.

Вижте още интересни факта

Значете ли, че прегръдката забавя стареещият процес

Учени в Калифорния направили изследване над доброволци, в което установили, че прегръдката на любим човек засилва хормона окситоцин и допринася функциите на мускулите и костите ни. Това от своя страна намалява стреса. Осигурява спокойствие в организма и забавя процеса на стареене. Извода – прегръщайте се за добре дошли и за довиждане.

Знаете ли, че левичарите се наслаждават на секса повече

Анкета направена сред 10 хил. души показва, че 86% от тях са левичари, които отговорили на анонимното запитване „доволни ли са от половия си живот“, положително. За останалите 14% десничари незадоволството преобладавало. Специалистите са на мнение, че това се дължи на силно развитата фантазия и дясна половина на мозъчното полукълбо у левичарите.

любопитни и интересни факта

Знаете ли, че безразборните връзки депресират жените

Дамите имали активен полов живот в младите си години, в по-напреднала възраст по-често изпадат в депресивни състояния, Това твърдение става известно от направена анонимна анкета измежду жени на различна възраст.

Наред с това интересен е и факта, че жените с дълготрайна и стабилна връзка са по-уверени и със самочувствие от жените с мимолетни преживявания. Оказва се, че преживелите кратка връзка са способни да прехвърлят депресията си и на обекта за флирт.

Има интересни факта и за…

Знаете ли, че най-сексапилен бил виновният мачо

Оказва се, че не мъжа стил Аполон, а прегрешилият Мачо е предпочитан днес. Излиза, че излъчването на силния пол, докато признава вината си, кара голяма част от жените да пощуряват от радост. Така, че, много моля, без тайни вече!

Знаете ли, че добрият външен вид се оказва решаващ за кариерата

Учени от САЩ правят поредното проучване, в което стигат до заключение, че хората със самочувствие имат по-голяма увереност по време на интервю за работа. Наред с това и решаващ фактор над работодателя оказва привлекателният външен вид, освен разбира се интелекта.

Знаете ли, че оптимизмът е враг на брака

Учени стигат до заключение, че оптимизма руши личните взаимоотношения между двама души. Това се дължи на реконструктивната и градивна настройка, а прекалената амбиция никому не е драга. Така, че ако не искате препъникамъни по пътя на съвместния си живот не дразнете партньора с това, какво можете, искате и смятате да правите.

Научете и тези интересни факти

Знаете ли, че високите мъже не са ревниви

Според британски учени, колкото по-висок е мъжа, толкова по-малко подлага половинката си на кръстосан разпит. Това се дължи на самоувереността и самочувствието, което имат, за разлика от ниските мъже. Така, че вече не важи приказката за „акъла дето не вирее на високо“, дори той е по-избиран.

Знаете ли, че след 10-15 години хората ще имат любов с компютъра

Учени от Ню Йорк дават прогноза, че до 2029 г. хората ще могат да флиртуват с компютъра, а самите технологии се очаква да напреднат до такава степен, че да споделят емоции, романтика и дори да се шегуват с нас.