Топли храни и напитки за сваляне на килограми

сваляне на килограми

Знаете ли, кои са храните за сваляне на килограми?

Според китайската медицина се стига до свръх тегло и се налага бързо сваляне на килограми. Това се случва, когато жизнената енергия, наречена от източния народ Qi, се блокира. Топлата храна възстановява баланса й.

Лесно сваляне на килограми

Студената храна е причина за излишните килограми и пристъпите на вълчи глад. Това твърдение е в основата на китайската медицина. Също така, според източните народи не бива да се консумира захар, мляко, сладки газирани напитки, готови, замразени храни, както и сурови продукти.

Според тези вярвания храната трябва да е подготовка на организма за самия процес на хранене, а това се получава чрез затоплянето й. Иначе задържаме вода и складираме мазнини в тялото.

Топлите храни имат обратното действие – с тях отслабваме.

Ето и примерно меню, с което диетолозите съветват да се храним. Към него може да се придържаме, както в зимните дни, така и в лятото, когато тялото ни разходва повече енергия и гори калории:

  1. Закуска – консумирайте варени житни култури, задушени плодове гарнирани с ядки и мед или зеленчуци с яйца и варен ориз или житни култури приготвени в зеленчуков бульон.
  2. Обяд – малко животинско месо или риба с ориз или картофи и задушени плодове. Сосовете трябва да се правят със зеленчуков бульон и да се сгъстяват с варени картофи или други зеленчуци.
  3. Вечеря – супите, задушените зеленчуци и топлите житни блюда са за предпочитане. Препоръчва се обяда и вечерята да са с повече магданоз и босилек, те спомагат за усвояване на храната.
  4. Между храненията – компот или топъл зеленчуков бульон (може да се съхраняват в термос, за да запазят температурата).
  5. Напитки – за предпочитане е чай от сминдух, Зелен чай за отслабване, а през деня и сутрин на ставане от сън е препоръчителна топлата вода.

лесно сваляне на килограми