10 съвета за успешен брак

10 съвета за успешен брак

Съветите за успешен брак

Успешен брак или: „Три дни яли, пили и се веселили, а след това заживели щастливо до края на дните си“….така звучи краят на всяка приказка, но дали във Вашата е така…

Дали нещата винаги са розови

И въпреки всичко има начин, надежда, подход да намерим правилният път към сърцето на другия.

Много от нас вече са минали по-пътя на магията, която кара двама влюбени да летят, на други тепърва им предстой този важен момент в живота. От по-възрастните хора сме чували, че първите няколко години след сватбата всичко върви по масло и мед, а след това живота се превръща в кошмар. Не искаме и нас да ни сполети злата участ и след няколко години да се окажем пред бракоразводното бюро, потънали в черни мисли, мразещи се един друг и издребняващи по отношение, кое и как да поделим.

Подготвили сме няколко кратки, но изпипани и полезни метода. Това как да съхрани или постигне Успешен брак и това дали ще задържите искрата на огъня, която ви е запалила, преди сватбата за цял живот… Дали тя ще остане така ярка, зависи изцяло от вас.

10 съвета за успешен брак

Уважавайте половинката си, ценете мнението му/й

Разбирането между двамата семейни е сред най-ценните неща. Не случайно възрастните хора казват, че когато си отиде любовта, остава единствено уважението, но ако него го няма настъпва мрак и тишина.

Показвайте постоянно обичта си

Намирайте време поне един път на ден да прегърнете, целунете половинката си. С това му напомняте, че е най-важният човек за вас.

Помнете дребните жестове карат любимите ни да са щастливи

Един комплимент, мила усмивка са само една част от нещата, които няма да ни костват нито средства, нито усилия, но ще събудят вулкан от чувства у другия.

Не на пренебрегванията

Не позволявайте в забързаното и натоварено време да се стопи желанието за близост с вашия избраник. Дори малките ежедневни флиртове, напомнянето със смс или и-мейл, ще държат градуса на чувствата ви.

Съхранете хубавите и отминали спомени

Връщайте се към тях заедно. Това ще ви връща и в онези мигове, когато сте били истински щастливи и млади.

Говорете винаги и за всичко помежду си

Често с годините в брака, двойките пренебрегват този момент, а когато няма диалог между хората, всичко бавно умира.

Прекарвайте, колкото се може повече минути заедно

Ако от работа и семейни грижи не остава време, то намирайте начин да се отърсите от всичко и да избягате на място, където сте само двамата.

Конфликти винаги има между хората

Не е случайна приказката, че където няма дим на комина на покрива, значи там не живеят хора. Не позволявайте караниците и скандалите да вземат превес в живота ви. Компромиси винаги трябва да има в лицето и на двете страни.

Научете се да прощавате

Няма безгрешни хора. Всеки допуска грешки, но и всеки има право на втори шанс.

Животът не е само шампанско и рози

Подкрепяйте се взаимно в трудните моменти, а такива винаги ще има.

Смятате ли, че има щастливи бракове или брак по любов или по сметка.