10 признака, че любовта е на финала

любовта

Как да разбереш, че любовта си е отишла?

Краят на всяка една връзка, може да е така внезапен, както и самото влюбване. Как обаче да познаеш, дали любовта е на финалната права от живота ти, ще ти помогнат следващите съвети:

Не усещаш пърхането на пеперуди в стомаха

То е ясно, че с времето всичко поугасва, но ако сега наред с липсата на сърцебиене, забелязваш повече недостатъците в него, вместо това, което някога караше краката ти да се подкосят, то значи краят е тук.

Съвсем нормално е в първите месеци и години да има тръпка, а постепенно опята ти да изчезва. Нека не забравяме старата мъдра поговорка, която гласи: „Любовта е сляпа“, а това, че ти не забеляза недостатъците преди, не значи, че те не са били там. Ако вече физическото привличане си е отишло, то неминуемо говори за охлаждане в чувствата.

И фантазията не помага

Някога си представяше как се държите за ръка и гледате щастливо как децата ви растат. Е, мечтите ги има, когато има любов, уви щом чувствата си отиват, няма как да има въображаемо бъдеще.

Ако той/тя желае да е до теб, но ти се дразниш

Психолозите са единодушни, че ако няма привличане, от двете страни и интимна близост, то двойката трябва да се замисли, какво прави заедно.

Няма ги искрите

Често дългогодишните връзки опитват с различни глезотии да възстановят пламъка на страстта, но когато те станат твърде много, а искрата все не идва, по-добър изход е раздялата.

Не се трогваш от нищо

Ако преди ви липсваха разговорите, то сега навярно не разменяте и дума. Психолозите са на мнение, че когато човек не успява да изрази чувствата и болката си, то настъпва презрение във връзката.

Мисли за изневяра

Когато разговаряш с представител на другия пол, няма нищо несериозно и неморално, но когато се чувстваш добре в компанията му, при това без мисли за вина. Тогава си задавай въпроса, какво правиш с „твоя“ човек и има ли смисъл връзката ви да продължава.

Всяко друго е по-важно от него/нея

Усещаш ли сякаш всичко останало е по-важно от него/нея, ако е така то време е да преосмислиш отношенията ви.

Избягваш всякаква близост

„Сексът не е домакинско задължение“, а нещо, което идва от вътре. В случай, че ако липсва такъв, то може би връзката си е изживяла живота или има нужда от сериозна терапия.

Любовта вече е мираж в тази връзка

Ако осъзнаеш, че човека до теб не е онзи иноватор, романтик, чаровник, „Дон Жуан“, който някога познаваше, а тъкмо обратното –дразнещ, изнервен, раздразнителен, то време е да бягаш на далеч. Тук виж и всичко по темата: 6 модела за секс в мрежата.

Кой остава да тлее след любовта

Ако до вчера музиката ти носеше настроение и ритъма играеше в теб, дори да слушаш най-тъжната балада на света, то сега такава музика с чаша вино в ръката, може да говори само за едно настъпил е краят. Въпреки това не се само съжалявай и не се заседявай дълго у дома, време е да обърнеш следващата страница от „книгата“ си.