С любов към животните

любов към животните

Изпитваш ли, любов към животните

Ако отговорът е „да“, то предлагам ти да продължиш да четеш, ако ли е „не“, то отново те съветвам да подходиш с любов към животните …

Природата и животните ни правят едно цяло

Въпреки това, днес твърде много от нас са се откъснали от този свят. Истината е, че любовта има много лица, а едно от тях са домашните любимци.

любов към животните

И ако се питаш, защо ти е да си имаш домашен питомник, то предлагаме ти няколко причини да го направиш:

любов към животните

Защо да осиновя, а не да купя домашен любимец

Все по-актуално стана да говорим за социалната помощ. Тя се превърна в част от ежедневието ни, а през последните месеци и години, като, че ли модата се насочи и към осиновяване на домашни любимци. И ако още се питаш, защо да се довериш на многото реклами и билбордове за осиновяване на животно, то нашето предложение е: „…За да спасиш живот!“.

любов към животните

Защо „улична превъзходна“, а не породиста

Първият довод го имаш, но все си на мнение, че не можеш да пожертваш време и да споделиш дома си с „пумиарче“. Искаш ли, да знаеш, че много от интелигентните животни са точно тези, които нямат род. Все повече световни знаменитости вече демонстрираха, как разхождат „уличните превъзходни“ по „Червените килими“ и в свободното си време. Това на вместо „Чихуахуата“, „Лабрдор“, „Хъски“, „Немски овчарки“ и други „марки“.

любов към животните

Казва ли дума генът

До известна степен наследствеността има значение за всяка порода куче или котка. Това обаче не трябва да те кара да мислиш, че породистият домашен любимец се гледа по-лесно и струва по-евтино от не превъзходният. Много често се оказва, че имунитет на непородистото куче е два пъти по-силен от този, на която и да било порода. Въпреки редовните прегледи и постоянните ваксини излиза, че домашният любимец с достолепно потекло е много по-кекав. Това е така, на база сравнение с всеки друг „ветеран“ на улицата.

с любов към животните

Ферми за домашни любимци

Нека не забравяме, че индустрията, отглеждане на породисти домашни любимци е само начин за забогатяване. Никой не знае, как са гледани тези животни, колко ваксини са им бити и колко устойчив е организмът им. Не са „врели-некипели“ и приказките, че партидите от изродени породисти кучета и котки, тръгват от фермата с по 100-ина бройки, а на мястото пристигат едва 1/5.

любов към животните

Независимо, дали сме били достатъчно убедителни в избора на домашен любимец:

Породист или „уличен“ – съветваме те да помислиш в дългосрочен план. Така, преди да пристъпиш към вземане на домашен любимец сам ще си взел правилното решение. Предвиди идните 15 години, защото, колкото и да не ти се вярва, всяка една животинка, става част от живота на човек. Така, дали вече си готов да и дариш всичката обич, на която си способен? Защото тя със сигурност ще го направи за теб?!