Живот на 25 и на 40 – открий сама разликите!

Живот

Често си задаваш живота, как живеят другите. И тъкмо, когато смяташ, че всичко се струпва на плещите ти, сякаш Вселената се е наговорила, избрахме мнения на жените минали по твоя път, които разказват, как самите те са се справяли през годините.

  1. Вече си на 25 години. Честито! Но, ако по една или други причини са кориш за нещо, ако смяташ, че само на теб ти е тежко, то предлагаме ти да се върнеш в ония години, когато беше малко момиче. Припомни си нещата, които те караха да се чувстваш щастлива, независимо дали това е аромата на цъфналите липи в родния край; дали това са волните игри в езерото с приятелки или прекрасните мечти, които имаше.
  2. Ако си минала 30 години. Това е една от най-красивите възрасти. Хора, тори казват, че това е първият съзнателен етап от живота на всеки. Тогава човек може да си даде равносметка за постигнатото, да се огледа, да оцени и да пренареди „пъзела“ ако все още не е успял да го направи. Спомни си, как като дете мечтаеше за блестяща кариера на актриса, на 18 г. откри професия, която ти даде възможност да си себе си, а не героинята на някой култов филм. Припомни си и за миговете, в които искаше да станеш доктор и да помагаш на хората, а сега лекуваш не телата, а душите на хората. И ако сега си реализиран журналист, архитект, адвокат, банкер или каквото вече си, то бъди горда с това, защото ти си сбъднала една своя мечта.
  3. На 35+ години може би си даваш ясна оценка и вече все по-осезаемо се виниш за пропуснатото. Но представи си, по-добре ли щеше да се чувстваш, ако някой ти бе казал, че с живота ти ще се случи точно това или онова. Щеше ли да избереш друг хода на развитие?! Разбери го и се научи „да не съжаляваш“ за нито едно свое решение, щом някога си го взела, значи така е трябвало да стане и това си сметнала на мига за правилно.
  4. Пропуснахме да споменем едни 10 години от живота на всеки човек, в които дори дипломирал се успешно в университета, уроците и учението не спират до тук. Това е най-важният урок – „Урока на живота“, а често той е безпощаден. И ако вече си на 40+, бъди горда с това, защото ти вече имаш опита, мъдростта и белезите на времето. Сега повече от всякога можеш да се наслаждаваш на всеки прекрасен миг, защото си опитала по малко и от всичко. Била си влюбена, реализирала си кариера, имала си (имаш) дом, семейство, деца, съпруг. Ако някъде греша, то прости, не става дума точно за теб, а за онази вечно млада, красива, уверена и амбициозна дама, която ти беше в мечтите си като малко дете.
  5. И един съвет на миналите вече по твоя път – помни:

„[bctt tweet=“Животът е океан от предизвикателства“]“

…и независимо на кой етап от него си изживей го пълноценно и без миг носталгия, упреци или най-малко съжаления.

Знай, че всеки в живота си има реки от болка, потопи задушаваща несправедливост, но тайната тук е да се пребориш с всички неволи, да събудиш състрадание, да върнеш надежда, да възродиш любов и вяра. Това е онова, което мен вдъхновява и осмисля всеки миг. Нека то бъде и твое!