Как се справя „Той“ с живота след заветното „Късам с теб“

Той и Тя

Когато изживяваш житейска неволя не е добре, но когато намериш хора, които са изпитали същата или подобна съдба се чувстваш, някак си „не сам“.

Ето, защо ако наскоро си се разделила с гаджето си и още не са изсъхнали очите по-сълзите ти, а той вече е с друга, предлагаме ти да не се тръшваш в поредната нервна криза.

Питаш ли се: Как се справя „Той“ с живота след заветното „Късам с теб“

Предлагаме ти да прочетеш внимателно мнението на специалистите и хората минали по твоя път:

Как се справя Той:

  1. Несдържано любопитство – ако не си се научила още, ровенето в профила му във Фейсбук, само след седмица две е най-голя мата глупост, която можеш да направиш. Той със сигурност ще се опита да се изтъкне пред света, колко е „Мъжага“ и как, разбираш ли не му е зор, за това, че сте се разделили. Истината е, че и мъжете ги боли от раздялата, но те предпочитат да намерят друга „да ближе раните им“, вместо сами да го правят, както теб.
  2. Фактите и истината – съмненията и подозренията ти не са били напразни. Това, че ти каза, че повече „ни-ко-га“ няма да бъде с друга и не заради друга късате, не е истина. Е в началото може и да си го е мислел, но сега е на друго мнение, пък и възможността да спи с много чужди жени, за него си е голям приоритет. Нека не забравяме, че след раздяла, жените инстинктивно премислят, анализират и се пускат в следващата връзка, дълъг период след бившата. За мъжа това е точно обратното, много пъти го правят само за да се покажат, колко големи „свалячи са“. Това не бива да те отчайва. Това, че си ляга с всяка срещната говори само по-себе си, колко държи на личното самоуважение.
  3. Приятелска подкрепа или купа чипс – имаш още една привилегия, а тя е твоят социален живот. И ако мъжете имат само приятели, които могат да ги насърчат с думи от типа: „Горе главата, тъпако“ и поднос с чипс и бира, то ти имаш колеги, родители, бивши състудентки и няколко верни приятелки. Пак си на светлинни години от него и определено възстановяването ти с шопинг, масажи или плаж, ще ти се отрази чудесно, за разлика от неговото поредно напиване, придружено с поредното забиване на „нетрезва глава“.
  4. Добре ли му е на палатка и с поредната – замисли се, да не смяташ, че му е добре да живее на палатка или да се гушка в обятията на първата случайно срещната. Често мъжете намират утеха в някоя „нова“ не защото толкова я харесват, най-малко са влюбени в нея, колкото се опитват да открият поредната нова Ти.
  5. Съвета на специалистите – обърни се на другата страна, остави го да се възстановява, както си знае. Може да не му харесва да стои на палатка, нито поредната (най-вероятно) нетрайна авантюра, но за сега и това помага да зарасне сърцето му.