Вземи хранителна добавка за различни ситуации

хранителна добавка за всяка ситуация

В определени моменти от годината организма ни се изтощава и губи сили, в помощ могат да влязат хранителнa добавкa. Те се вземат, както в естествена форма, така и като под вид на таблетки.

Често се налагат различни ситуации, в които сте споходени от леки настинки, провокирани от отслабен имунитет, изтощение и преумора, стрес в работата. За всеки момент има лек и той се крие в цеността от хранителнa добавкa.

  • Ако се прозявате през целия ден и сънят не ви оставя, дори докато сте в най-трудоспособните часове, то обяснението е липса на витамин С. Тази хранителна съставка връща силите и добрата концентрация, а в комбинация с гуарана и жен-шен, възстановява здравия тонус на тялото. Всички знаем най-големи дози витамин С има в цитрусовите плодове, червените пиперки, магданоза.

Ако ви се замайва главата и се появяват тъмни кръгове или звездички пред очите, нямате настроение и често изпадате в депресия, то на помощ идва Омега 3 и мастна киселина Омега 6. Съдържат се в риба тон, слънчогледово олио и семките на грозде.

  • Хранителна добавка с желязо също ще допринесат за добър тонус. Съдържа се в спанак, коприва, броколи и други предимно зелени храни. Приема се винаги в комбинация с витамин С, за да се спомогне усвояването му от организма.

В случаите, когато тялото ви е схванато, усещате болка в мускулите и ставите, то хранителни добавки от мед и манган ще ви помогнат. Те допринасят за изграждане на костната система, противодействат на свободните радикали и натоварванията на ставите.

Хранителна добавка с микроводорасли, също благоприятства възстановителните процеси. Към нея се отнасят витамин В12, витамин А и много протеини.

  • При стрес и много работа са препоръчителни хранителни добавки, съдържащи витамини от група В и мастни киселини. Те спомагат мозъчните процеси и възстановяват невроните.

При психическо натоварване преди изпит или друг важен момент, хранителни добавки с високо съдържание на витамин Е, ще защитават от стреса и изтощението. Цинк и витамин В6 помага за стимулация на мозъка и здрав сън.

  • Комплекс от витамини А, В и Е, съчетани с храни с високи съдържания на желязо, калций и фосфор или т.нар. олиго елементи възстановяват загубата на енергия след настинка.

И не на последно място нека споменем, колко незаменимо за здравето ни е пълноценното хранене.

хранителна добавка

Хранителна добавка под форма на таблетки, можем винаги да приемаме, но няма по-ценен доставчик на нужните витамини в натуралните храни.