Войната между съседи и деца

Война между съседи и децата ни

Познат ли ви е сериалът: Войната между съседи и деца ни?!

Питате се, какво е „Войната между съседи и деца“. Нека ви кажем: Ако имате съсед, с когото едва се търпите или такъв от миналото, с когото едва сте живеели като комшии, то много вероятно е и вашите деца да наследят тази способност.

Те могат да доловят и ситуации, в които двама възрастни не се понасят. Често това може да изиграе лоша шега на единия от тях.

Ако попаднат в ситуация, в която могат да преповтарят игрите между възрастните, децата изключително умело действат, копирайки всяка стъпка.

За какво говорим ли, ето за какво:

Колкото и странно да звучи децата имат уникалната възможност да улавят чувствата и емоциите у възрастните. Те долавят, дори тяхната непоносимост, ако съществува такава.

За предпочитане е в подобна ситуация, да не се внушава допълнително у децата априпор, как трябва да се пазят от евентуален контакт с тези хора. Дори обратното!

В случай, че имате син, разкажете му, как сте слагали димки под изтривалката на въпросния съсед и после как на бегом сте бягали.

Криели сте се на безопасно място от, където да може да наблюдавате развитието по-нататък.

Ако има и други пикантинки, около детството ви и свързани със съседското разбирателство или не такова, разкажете и за тях.

Така например, ако в репертоара от „злобни номера“ е присъствала онази част, в която поставяте клечки в ключалката; Боклуци в пощенската кутия; Чупите прозорец „погрешка“ с футболната топка и т. н. и т.н.

Със сигурност татковците в тази област, имат богат репертоар и спомени от тяхното детство. Може да споделят със синовете си!

Едва, когато разкажете тези „злонамерени“ действия от ваша страна, спрямо съседа може да поучите детето, какви последици може да има подобно поведение.

Според психолозите, за децата е добре да си извоюват от малки лидерски позиции, а в спортове като баскетбол и футбол, са задължително условие.

Психологически подход е леката обида над противника.

Така докато съперникът размишлява и се цупи, детето може да направи още някой ход напред. Тази тактика помага за момчетата, за да вървят напред.

Ако обаче се налага да подучим момичето, там нещата са малко по-деликатни. За детето от женски пол, трябва да се обърне внимание, чрез ласка и комплимент.

Задължително условие е да се каже на момичето, колко по-добра и красива е от другите съседски деца и да се наблегне на това, колко много и завиждат.

Добра тактика е и момиченцето да търси приятелство. С по-големите съседски деца, където ще има повече подкрепа и помощ за самата себе си ще е добра тактика.

За най-важно условие във войната съседи и деца е добре да разберете, че погаждането на номер, за друг такъв е повече от забавно занимание.

Хайде на слука!