Вкисване на почвата – полезни съвети

Вкисване на почвата

Всеки градинар или любител на цветя и саксии растения се сблъскат с един и същ момент – вкисване на почвата.

Какво  представлява вкисване на почвата

Кое всъщност, води до катаклизми като вкисване на почвата. Кое и как да става в малката градината и как да се предотврати това … потърсихме отговор от специалистите градинари.

Ето и  полезни съвети за в кисване на почва

Когато се разреши поливането. Когато се превърне в едно или друго място, когато се получава така, че водата трябва да се прибави към максималната степен и въздуха, за да се направи опит за навлизане в почвата. В случай, че това продължи прекалено дълго, растението заболяване.

Как заболяват растенията в резултата на вкисване

В резултат на запазване на достъп до въздух се образуват растения и по повърхността на почвата. Често, че напоена корична бяла и твърда повърхност. Случва се в много случаи и вътрешната част на саксията да побелява. Градинарите наричат ​​този процес вкисване.

Какво да направим при появата на вкисване в саксията

Първият признак за внасяне на саксията трябва да се провери. В случай, че е отворено. По този начин се намалява влагата и се вкарва въздух до корените на растенията.

Как да постъпим ако има запушване в саксията

За да бъде предотвратено стартирането на саксията, трябва да се провери корените на растението. Ако сте заглъхнали, задължително е да включите подрязани. Саксията е желателно да бъде заменена с друга и по-малка. Сменя се изцяло и пръстта.

Други случаи на вкисване…

както и други случаи на отлагане на стайни и интериорни растения:  https://www.interpolezno.com/интериорни растения-и-стайни-растения .

Понякога повърхността на почвата в саксиата може да се образува покритие, наподобяващо мухъл. Във всички случаи се различава възможността за превенция в друга среда на живот.