Видове бебешки колички

бебешки колички

Съществуват различни видове бебешки колички

Стандартните бебешки колички се предлагат в различни стилове и дизайни, но винаги имат удобна подплатена седалка, която се наклонява в различни позиции. Повечето са със сенници и багажно отделение под седалката.

При някои колички бебето се изправя напред, докато други поставят детето с лице към родителите. Много от моделите могат да сменят позиция от една към друга. Те варират от прости, евтини колички до колички висок клас, заредени с допълнителни функции.

Модели бебешки колички

Някои модели бебешки колички предлагат удобна форма за сваляне на седалката и поместването й в автомобили. Те са с леки метални рамки, предназначени за адаптация към седалките на автомобили. Подобни модели лесно се сгъват и хвърлят в багажника на колата и не заемат много място. Но след като бебето порасне вече няма да можете да ги ползвате.

Летните колички, често са наричани колички чадъри. Те тежат малко и са удобни и компактни. Тези модели нямат много подплата и невинаги са лесно регулируеми, обикновено струват по-евтино. Те са удобни за малки деца и по-едри бебета. Някои семейства ги ползват и за пътуване или като резервни колички. Повечето от тях не са подходящи за кърмачета, тъй като не са напълно наклонени или нямат стабилна подкрепа за главата.

Джогинг количките разполагат с 3 колела и наподобяват моделите велосипеди с лека рамка. Те осигуряват гладко пътуване и са добри при дълги разходки и преходи през гората. Някои комбинирани модели бебешки колички поместват повече от едно дете. Такива са две в едно или бебешки колички три в едно.

В градската среда, количките за джогинг могат да са от полза за изкачване по стръмни хълмове и при движение по бордюрите. Техният размер ги прави трудни за маневриране нагоре и надолу по стълбите, в асансьорите или през магазините. Те не се сгъват толкова компактно, колкото другите модели.

Забележка бебешки колички:

Може да се наложи да закупите допълнителни аксесоари за детски колички, които да осигурят по-безопасно пътуване, когато вашето бебе е на възраст под 6 месеца, например кош за новородено, покривало за креватчета и пр.

Двойни и тройни колички позволяват на родителите да возят едновременно две (или повече) деца. В тандемните модели е позволено да возите бебето и по-големите брат или сестра.

Някои традиционни модели колички имат възможност за повече маневреност през вратите, за сгъване на тротоар и пр.

В общи линии това са най-често срещаните модели бебешки колички на пазара, от които всеки родител трябва да избира според изискванията.