Венеция – романтика струяща не само от водата

Шоколад, цветя, вино, с кое от тези неща ще свържете Венеция, освен с големите количества вода.

[bctt tweet=“Планирате романтична почивка или меден месец?!“]

Предполага се, че Венеция е един от най-романтичния градове на земята. И в това твърдение всичко е вярно. Дори и тези, които мразят клишета не могат да отрекат, че романтиката на този уникален и завладяващ кът от Европа е в огромни дози. В случай, че пристигате във Венеция по различно от разгара на туристическия сезон време, когато тълпи блокират всеки ход и шумът от партита и различни мелодии завладява не само слуха, но и всяко сетиво, то може да се възползвате. Предлагаме ви да се насладите на медения си месец или заслужена романтична почивка с любимия човек.

По туристическите забележителности на Венециня и основните пътни артерии, ще намерите изобилие от тихи и живописни платна. Може да посетите някои романтични места, да направите някои различни от ежедневните неща и да превърнете вашата почивка или меден месец в наистина специално и запомнящо се събитие.

Чудесни предложения за романтични неща за вършене във Венеция са разходките по атрактивни маршрути.

[bctt tweet=“Изберете специален хотел“]

Прекарвайте известно време в сравняване офертите на хотели. Искате ли да бъдете в сърцето на района, около базиликата Сан Марко. Така ще се в центъра на претъпкания с туристи град, но ще е удобно да разглеждате на забележителностите.

Ако предпочитате да бъдете встрани от утъпкания път в малък хотел с модерен дизайнерски стил, също имате възможност, избирайки правилно.

Шоколади, цветя и вино

Ако смятате, че е важно да се отдадете на заслужена почивка, може да го сторите в стая украсена с цветя и чаша вино в ръката. Не пропускайте обаче да разгледате самата Венеция!

Венеция

Направете разходка с гондола за 40 около минути. Добра идея е първите няколко дни само да разглеждате и да събирате информация, а по средата на екскурзията във Венеция ще имате богата база за сравнение и ясна идея къде точно да отидете. Изборът на време от деня, когато е по-тихо може да ви помогне, да се насладите пълноценно на гледките.

Повече романтични идеи

Добра идея е да разгледате Венеция с хеликоптер. Стига да може да си позволите такава разходка и гледка от птичи поглед. Определено, каквато и цена да се налага да платите, то тя ще си заслужава.

Идеите за разходка из водния град на Северозападна Италия могат да включват още разходка с хеликоптер над Венеция, или екскурзия ветроходство в местната лагуна, вечерен круиз с вино и музика.

Специални места за романтични предложения или разходки:

С изключение на няколко горещи точки, Венеция е много тихо място през нощта. Много пътища и канали са напълно пусти. Някои паметници и църкви са красиво осветени, а други са трудно откриваеми в мрака. Дори най-оживените места като моста Академия, става по-безлюден след падането на нощта. И ако чакате до полунощ можете дори да откриете, площад Сан Марко почти празен.

Залези във Венеция

След златното сияние на късния следобед, по залез-слънце Венеция може да е чудо на розови ивици и набраздено небе. Ако разполагате с време, то едно от нещата, които си струва да видите на това място са красивите залези. Такива може да съблюдавате от брега на лагуна в Джардини Публичи в Кастело или от парка в „Sant’Elena“, красиво разположен по протежението на брега. Горещият розов фон на небето, зад известния силует на Венеция прави специален всеки един момент. Не са за изпускане и гледките към небето по залез-слънце от двете страни на канала: „Giudecca“ от брега и от острова около брега на канала Гранде.

Мостът Академия над канала Гранде – той е единствения дървен мост от трите над реката. В последствие е подсилен с метални носещи конструкции, но когато бил създаден през 19-ти век, основите му били само от дърво.

Сан Джорджо Маджоре – малкото брегова площада пред църквата на остров Сан Джорджо Маджоре има прекрасен изглед към лагуната на Сан Марко, Пиацале Рома и на устието на Канале Гранде. На това място, освен фотографии и снимки да направите, може да разгледате изкуството в църквата и да се наслаждавате на гледката от Campanile.

Ресторанти във Венеция – в Италия, обикновено е доста пренаселено по отношение на ресторанти. Може да откриете непознати седнали много близо до вас (понякога дори и да споделят една пейка или маса). С това храненето навън невинаги може да бъде интимна романтична вечеря, която сте планували, но пък със сигурност ще остави незабравими спомени. Ако все пак държите на усамотението във Венеция, то може да си организирате една наистина романтична обстановка на открито, вземайки си храна от луксозен ресторант в опаковка за вкъщи.

Венеция не е типичен град за социалната сцена.

В него имате няколко възможности, а най-добрата от тях е да се смесите с обстановката, да се потопите в приказната красота, която струи от всеки елемент и да се отдадете на изцяло заслужената си почивка!