Ваканция в Гърция

Почивка в Гърция

Ваканция в Гърция предлага незабравими моменти, запомнящи се места и топли ласки от парещото слънце!

Лятното отлита, а със себе си отнася незабравимите мигове от плаж, море, слънце и истинска почивка. Ако времето не ви е стигнало за релакс и искате да вземете максималното от изминаващия сезон, то няколкодневна екскурзия ще се отрази добре. Може да планирате и седмична почивка в топлата ни съседка Гърция. Такава би била добра алтернатива за всеки авантюрист.

Предлагаме ви кратка разходка из едни от най-забележителните културни, исторически и природни забележителности Гърция. С тях може да увековечите спомените си от тазгодишната ваканция.

Обща информация за Гърция:

Страна с многовековна култура, антични останки и приказни места. Гърция е сборен пункт на многовековна история и привлекателна култура, очарователна и красивата природа. Години наред тя е затвърждавала името си като желана дестинация за туристи от целия свят.

В южната ни съседка всеки може да намери онова, което го кара да се чувства жив. Дали то, ще е пресъздадено в нощен живот и неспирен купон в Миконос, през античния чар на Делос и до величието на Делфи, неповторимостта на Халкидики или загадъчните Метеори, всеки ще открие своите удобства. Тук, всеки ще намери уют и ще има възможността да се слее с ритъма на заобикалящата го атмосфера.

Гърция

Климат в Гърция:

Страната има типично средиземноморски климат, а това е още една предпоставка, която превръща тази дестинация в магнит за туристи от различни точки на света. Сред най-благоприятните месеци за организиране на ваканция в Гърция са април, май, юни и юли, както и септември, октомври и ноември.

Забележителни места и градове в Гърция:

Атина

Столицата на топлата Гърция е Атина. Градът е така величествен и пищен като своята богиня, чието име носи. Той е една от люлките на древната цивилизация, има многовековна история и неподправена архитектура и скулптура. В Атина гостите могат да зърнат  уникалния Акропол; колоните на Партенона; залива на Пирея; Пелопонес; акустичния театър „Епидавър“.

Солун

Солун е вторият по големина град на Гърция и прочут като град от три цивилизации. В него един от най-впечатляващите сгради-паметник е Бялата кула. Тя е също така символична за Солун, както са Айфеловата кула за Приж или статуята на свободата за Ню Йорк.

Халкидики

Халкидики или тризъбецът на Егейско море, наречен така заради трите върха Касандра, Атон и Ситония, формиращи полуостров Халкидики. Величествени красиви брегове, плажове и хълмисти райони, обгърнати от гъсти гори и изключителна зеленина.

Кавала

Кавала, за нея може да се кажат две думи и те са море и планина. Всичко, което търси съвременния турист може да се измери с безгранично спокойствие и красота от тази част на страната Гърция.

Олимпийска ривиера е местност разположена до великолепния връх Орфей. Носеща история на десетки митове и легенди и смятана за едно от най-омайните места на Гърция. Романтика, цветни пейзажи и много очарование поместени на едно място.

Метеорите

Метеорът не е град, нито селище, това е скална общност, в която някога са били построени двадесет и четири манастира, разположени по върховете на скалите. Днес от тях функционират само шест, но това не намалява интереса на притока от туристи и поклонници всяка година. Всеки един от причудливите „метеори“ разказва интересни истории от миналото, на фона на цялата прелест от природата.

Остров Тасос

Остров Тасос е един от зелените диаманти в Егейско море. Освен кристални води, той предлага изключително растително царство, аромати, прелестни плажове и мраморни скулптури.

Остров Корфу

Остров Корфу се характеризира с разположението си на три морета. На него цари микс от уханни аромати на дъхави цветя, лимонови градини и кипариси. Това място е сред най-очарователните и подходящи за ваканция на двама влюбени. В него има канал, наречен „Каналът на любовта“, а историите и легендите, които носи острова нямат край.

Остров Санторини

Остров Санторини е популярен с тлеещ под него вулкан Тира, чиито действия са спомогнали за образуване на черни скали, надвесени отвесно и черен пясък по плажовете. Говори се, че от съчетанието на синия и бял фон в тази част от Гърция са заимствани и тоновете на националния флаг на страната.

Остров Родос

Остров Родос е смятан още за исторически остров и едно от Седемте чудеса на света. Той  прави силно впечатление с Акрополите в Линдос и самият град Родос. Тук гостите на Гърция могат да зърнат още губернаторския дворец, древни градове Камирос, Ялисос, средновековния Родос, венециански замъци около Монолитос и Критиния.

Остров Закинтос

Остров Закинтос е като магнит за посетителите с тайнственият залив на корабокрушенците, носещ името Навайо; Тук са още прочутите Сини пещери; Тук живеят едни от най-забележителните и световно известните морски костенурки познати като Caretta Caretta. Закинтос е изключително подходяща дестинация за посещение през пролетта и есента.

Екскурзия до Гърция

За идеална ваканция в Гърция или няколко дневна екскурзия, най-удачни са месеците от май до юни и от старта на септември до края на октомври. Времето през този период е нежно, топло и много приятно, плажовете не са шумни, а цените за настаняване изключително атрактивни.

Ваканция в Гърция обещава брилянтен низ от спомени и емоции за всеки и за цял живот.

Ако това не ви е достатъчно, организирайте и пътешествие до Мюнхен.