Продължете към съдържанието

Писане на статии в Интернет

Фрийлансер

Оказва се, че много хора не са на ясно с термини за копирайтинг, писане на статии, оптимизация, ключови думи, значимостта на уеб позиционирането и прочие. В тази тема ще засегнем някои основни въпроси, много от които са заблуда за недотам познавачите.

Да вземем под внимание писане на текст. Всеки от обща култура може да свърже няколко изречения в общ текст. При едни къде по-смислово издържано съдържание, при други по-красиво и увлекателно написан текст, който дори да провокира усмивка или захлас.

В създаване на текст, с цел реклама на уеб сайт от значение е и правилния подбор на ключови думи, които ще изведат сайта на челни места или ще го оставят назад на опашката, като един от многото.

Всеки собственик на уеб сайт има някаква цел, с която го е създал. Сайта е визитката на вашия бизнеса и вас самите, той е като магазин, в който влизайки виждаш или не това, което ви интересува.

За да намери и привлече точните клиенти/посетители, сайта трябва да наблегне на това съдържание на текста, което ще подсказва за дейността или целта му.

„Искам да имам магазин на кюше“. Когато за първи път чух този израз, доста се стъписах, недоумяващо, след което се разсмях. Оказа се, че мечтата е за разположение на магазин на ъгъл, защото от там се минава в най-малко три посоки, а всеки минувач се спира, влиза и купува нещо за из път.

Така е и със съвременния онлайн магазин или уеб сайт. Ако той се намира някъде назад в страниците на Google, то никой няма да мине покрай него, защото всеки търси краткия път. Но!!! В случаи, че сайта ви е на първи места в търсачките, той винаги ще провокира сякаш казва: „Отвори ме“.

Ключови думи за търсачки

Защо са от така голямо значение ключовите думи и как да ги намерим. Представете си следната ситуация – Попадате в чужда страна и не знаете езика. Поне не националния. Опитвате се да намерите храна, вода или подслон и спирате първия минувач. Не знаете на неговия език, как са названията, но опитвате с 1-2 думи да обясните, от какво имате нужда. Шанса да се разберете само с 2 приказки е много по-голям, отколкото да опитвате да говорите на широко и на различни езици, жестикулирайки. Така е и с търсачката в Интернет. Достатъчно е да се фокусирате на една-две думи избрани за най-точно пояснение за услуги или продукти на вашия магазин, отколкото да напишете текст от 1000 думи, в които нито една да не показва, какво предлагате.

Писане на статии за уеб сайт

Тук най-важно е качествено съдържание и уникален текст. Добре написания текст е движещата сила в Интернет. Професионално написани текстове, с вмъкнати конкретни ключови думи и линк билдинг, с увлекателна, изчерпателна и полезна информация може да направят идеалния PR за всеки сайт.

Статии с уникално съдържание

Никой не харесва ментета стоки. Така е и в Интернет. Целта на глобалната търсачка е да отсее всичко дублиращо се и да остави само уникалните стоки, в случая статии с уникално съдържание.

Ако във Вашия сайт съдържанието е копиран текст от чужди и конкуренти, то той се отвеждан от Google на задни позиции в страниците, далече от погледите на потребителите.

Писане на текст с уникално съдържание е от изключително значение, защото Google, отчита само него.

Search Engine Optimization или SEO оптимизация

На помощ идва SEO оптимизацията, чиято мисия е да подмени част от съдържанието на текста или целия текст с по-актуален такъв.

Професия копирайтър става все по-популярна сред онлайн маркетинга, а работата на копирайтъра е не copy/paste, както много хора си представят, а да замени всяка повтаряща се ключова дума с уникална по съдържание. Това става с помощта на програми следящи из цялата интернет мрежа за правилен подбор на ключови думи в написания текст, уникално съдържание на статия и полезност на текста.

Като обобщение в писане на статии в Интернет нека вмъкнем трите ключови думи тук са – полезност; тематичност; уникалност

Инвестирайте в диагностика на Вашия уеб сайт. Направете стратегия за действие и вложете средства и усилия в подобряване рейтинга и рекламата на сайта си.

За всички, които не разполагат с така ценното време, то специалисти по писане на текст, копирайтинг, линк билдинг, SEO оптимизация са на вашите услуги. Те ще направят вашата онлайн реклама, като поставят черешка на върха на сладоледа или вашия уеб сайт на първи места в Google!

Copy link