В дебрите на най-древната професия

професия

От както свят светува, съществува и тя – най-древната женска професия. В различните народи и през различните времена, този занаят на жените е носел различни имена.

В едни страни дамите, изкарвали хляба, чрез предлагане на плътта си…

Те били наричани куртизанки, в други „гейша“, а съвременния вариант са познати като „проститутки“ или „компаньонки“…

Под какъвто и знаменател да ги слага обществото, те често са познати като: „леки“ жени, вещици и омайници.

Най-древната професия

Днес света се нагледа на множество протести от страна на жените практикуващи древната професия. Много от тях през годините бяха осъждани от Ватикана, а в миналото и излагани на Страшния съд.

Днес по света има много жени, които практикуват този занаят. На не малко места те са законно признати или все още се борят за правата си. В Бразилия дори искаха законно узаконяване на здравни книжки, с които да работят.

В дебрите на най-старата женска професия

Истината е, че има не малко елитни проститутки, припечелват днес много повече от това, за което може да мечтае съвременната и добре реализирала се жена.

Истината е, че не всяка от тях се гордее със занаята си, но поради една или друга причина и липса на средства е стигнала до него.

Тя може да е доволна от това, което има, а често, то е повече от материална придобивка.

Някой от тях дори споделят, че през кариерата си на компаньонки са помогнали на не малко мъже да закрепят и запазят браковете си. Споделят още, че доставили не само моментно удоволствие, но и трайни удовлетворения и най-вече осмислили собствения си живот.

Много от тях днес са преуспели бизнес дами или жени развиващи се в друг бранш, който няма нищо общо с някогашната им „кариера“.

Каква е разликата между компаньонката и проститутката

Тънката граница между двете професии е, че „компаньонката целува мъжа, дава му усещане за нещо истинско и създава, илюзията, че е завоювал нещо ново“.

Какво казва психологията и науката за този занаят:

На какво се дължи факта, че все повече мъже ангажират дами за компаньонки – тенденцията е позитивна за жените, защото така мъжът и жената се сближават. Съвременният мъж не търси само животински секс, който може да намери и на улицата. Именно тук е тънката нишка и границата между двете женски професии.

Какво очаква един мъж от компаньонка

Компаньонските услуги не са евтини, а до тях се домогват само интелигентни, възпитани и преуспели мъже с високи изисквания. Тяхното желано удоволствие се достига тогава, когато бъде създадена определена връзка. И ако една компаньонка може да откаже, ако мъжът не я харесва, това придава вкус и на останалата част – интимността. Тогава мъжът трябва да се потруди, за да има жената, която иска. Именно заради това се плаща и по-висока цена, която не е само за секс – казват специалистите – психолози.

Социален статуса на компаньонка и на проститутка – една компаньонка може да каже „не“, а това я прави по-ценна от проститутката.

Какво е за една дама да бъде компаньонка

За всяка жена това е задоволяване на нарцизма, а именно факта, че я ценят толкова много мъже. Тя се чувства удовлетворена и може да види цената си под формата на пари, които мъжът плаща, за да бъде именно с нея.

Защо бизнес дами са клиенти на агенции за компаньонки – бизнес дамите са тези, които работят по 16 часа и те тъкмо имат нужда от връзка базирана на прости неща – парите.

Компаньонството като модел на взаимоотношения

Много хора биха оприличили компаньонките като метреси на динамичния и модерен живот. За разлика от любовницата, компаньонката не създава стресови ситуации, няма морални задръжки и не претендира за нищо повече от заплащането, осигурявайки няколко часа. След като свърши работата си поема по своя път.