7 полезни качества в плода авокадо

avocado

Там, където расте авокадо, гладът няма да намери приятели“ – древна маиска поговорка.

И както самата тя подсказва авокадото е много засищащ и хранителен плод. Той е смятан за супер продукт.

Авокадото е зелен на външност и с капковидна форма. Днес той е много използван не само в кулинарията, но и в козметиката и медицината.

Ако разрежете авокадо ще забележите, че около голямата му семка има зелена и кремообразна маса, която дори няма вкус. Зад тази нежна субстанция, която вкусовите и обонятелните ни сензори не долавят почти нищо има големи количества полезни вещества.

avocadoКакво съдържа авокадото

Авокадото има противовъзпалително действие и спомага дори лечението на ревматоидни заболявания.

Авокадо плода съдържа калий с около 30% повече от банана, а така регулира кръвното налягане.

avocado

Авокадо има в състава си лутеин, които е природен пигмент и се равнява на останалите зеленчуци и плодове. Той е важен за зрението и спомага в известна степен възстановяването на загубено такова.

Здравословните мазнини на авокадото покачват нивата на добрия холестерол и намаляват нивата на лошия холестерол.

avocado

Авокадо плод съдържа 18 аминокиселини, които са от изключително значение за всеки организъм. Те спомагат разграждането на белтъчини.

Авокадото съдържа целулоза, която допринася метаболизма и храносмилането, както и усвояване на хранителните вещества, в максимална степен.

авокадо

Какво още трябва да знаем за супер плода – авокадо?

Тои е известен още като „алигаторска круша“, авокадото е обявено от диетолозите за идеален продукт. Неговият състав е нужен и дори повече жизненоважна за човешкия организъм, съдържа всички необходими хранителни вещества и оказва контрол над болестта на Алцхаймер, туморни заболявания, сърдечни заболявания, диабет и множество други, които крият риск за човешкия живот.