Упражнения за тънка талия

Упражнения за талия

Търсите упражнения за тънка талия?!

Знаете ли, че независимо от сезона, може да имате съвършено тяло, обратно на предположенията, че в зимния сезон всички надаваме, че мазнините се трупат около талията и, че с годините килцата сякаш се лепят, само поглеждайки към чинията.

Всеки може да има тънка талия спазвайки няколко лесни хитринки и правейки 5 упражнения за тънка талия.

Като начало, упражнения за тънка талия може да започнете с правилно хранене, спорт.

Доказано е, че физическото натоварване оказва положителен ефект на цялата фигура. Предвиждайки не големи порции в студените дни можем да спомогнем през зимния сезон, храненията ни да не рефлектират над тялото, по един или друг начин.

Всъщност натрупванията около талията или т. нар.„сезонта миграция” на мазнини по мнение на специалисти е свързана с промени в тестостерона в кръвта.

През зимата на този хормон в човешкото тяло се повишават, тогава мазнините се изместват към талията. Също така неприятни натрупвания са и тези по бедрата и задните части. Тогава у човек се заражда усещане за пълнота, а складирането е ужасяващо.

За да бъде запазено добро състояние на цялото тяло е нужно два-три пъти в седмицата да се спортува интензивно. По този начин мускулната маса ще бъде запазена за по-дълго, а обмяна на веществата достатъчно толерирана.

Специалистите съветват движението да стане част от живота ни, ако искаме да запазим тънка талията си и след 30-те години или ако трябва да свалим от нея.

Неслучайно се появява и термина „слаби затлъстели”, те никак не са приятна гледка. Макар „кльощави“ на вид те имат отпусната, почти атрофирала мускулатура.

Това се дължи на ограничената физическа активност, нездравословното хранене и увеличените дози вредни въглехидрати.

Упражнения за тънка талия могат да са само част от нещата, с които всеки може да си помогне.

За целта, предлагаме ви тези упражнения за тънка талия:

Коремни преси за тънка талия

В легнало положение, приберете крака и ръцете поставете на тила и изправяйте тялото.

Упражнението за тънка талия се нарича коремна преса, но се изпълнява в страни – на ляво и на дясно. След повдигане на тялото от земята, корема се стяга, задържа се въздуха и се издишва с отпускане на земята. Правят се 2-3 серии с по 10 напъна.

Странични коремни преси за слаба талия:

В седнала поза с длани на раменете и крака свити в поза за медитация, задръжте гръбнака прави се завъртете в страни. Повторете в другата страна. Редувайте 20 пъти на страна.

Подпрете се на едната страна с коляно и длан, а противоположните опънете в страни и нагоре. С лакътя на страната, която е във въздуха докоснете коляното на крака във въздуха. Върнете в изходна поза и направете същото с другата страна. Повторете 20 пъти на страна.

Упражнения за тънка талия – котешко протягане:

Наколеничете и опрете длани в пода. Глътнете корема, а гърба да е в права линия. Задръжте 5 секунди и издишайте, като извиете кръста като котка или с форма на пост. Върнете в изходна позиция и повторете от начало. Прави се 5 пъти.

Седнете на пода и опрете колена едно в друго, сгънати в прав ъгъл. Изпънете ръце напред, като дланите да сочат нагоре. Брадичката да сочи също към небето.

Отпуснете торса, назад, доколкото можете и задръжте така. Броите до 30 и върнете в изходна поза. Прави се в зависимост от издръжливостта на всеки.