Упражнения за стягане на дупе

упражнения за стягане

Търсите подходящи упражнения за стягане на задните части!

Една от най-предизвикателните части у женското тяло е дупето, затова и упражнения за стягане на седалищната част са от полза.

За всяка дама, която желае да оформи седалищни части, сме подготвили няколко лесни и ефективни упражнения за стягане.

Много са мъжете, които биха се обърнали по стегнато дупе, а за нежната аудитория остават мислите и опитите да постигнат желаните форми.

Тук на помощ се явяват лесни упражнения за стягане на задника, при това в домашни условия.

С тях ще можете отново да обличате впити дънки и да се разхождате с монокини на плажа.упражнения за стягане на дупе

  • Упражнения за стягане на бедра: 

Легнете по гръб, като приберете ръцете около тялото, а дланите да сочат надолу. Краката изправете отвесно на тялото или в перпендикуляр със замята. Приберете корема и разтворете краката, до усещане на напрежение. Краката се кръстосват със замах наножица около 20-25 пъти.

  • Упражнения за странични мускули:

Застанете изправени и с разкрач. Ръцете задръжте отпуснати около тялото. Наведете се в прав ъгъл със земята и опънете единия крак назад до усещане на напрежение. Задръжте 5 секунди и върнете в изходно положение. Повтаря се 20 пъти и се сменя кракът.

  • Упражнение за стягане и повдигане на дупе:

Познато още като упражнение „мост а ла пилатес“, се изпълнява в легнала поза. Ръцете са прибрани до тялото, а дланите надолу. Колената се сгъват в 90 градуса от пода, а таза се повдига нагоре. Стига се до максимална височина и се задържа в тази позиция. Изпъва се единият крак нависоко, а таза се отпуска на долу, до усещане на напрежение. Прави се по 20 пъти на крак.

  • Упражнение „Изтласкване на задни части“:

Застанете на колена с лице към пода. Дланите и колената служат за опора. Повдигнете единия крак във въздуха до образуване на прав ъгъл, след което направете 20 изтласквания нагоре и върнете в изходна позиция. Повторете и с другия крак.

  • Упражнение „Унгарски танц“:

Изпълнява се в стоеж с разкрач и ръце около кръста. Отстъпване назад с 90 см и приклякване с двата крака, като коляното на този, който е издаден се позиционира на 5 см от земята. След, което се прави навеждане, по начин, че другото бедро да носи тежестта. Връщане в обратна позиция и повторения от 10 пъти на крак.

  • Упражнения срещу целулит на дупето:

Едно изключително неприятно и загрозяващо женската красота образование. Предлагаме ви няколко лесни трика в борбата с целулит.

  • Упражнението се казва „Свещ“:

и се изпълнява в легнало положение. Ръцете остават около тялото, като повдигат таза до образуване на прав ъгъл със земята. Краката са високо изправени към главата изправени като свещ. Дупето е отлепено от пода. Стегнете седалищната част и задръжте 20 секунди. Отпуснете тялото на пода и повторете 20 пъти.

Упора на стена се изпълнява в прав стоеж с лек разкрач и опрян гръб в стена. Ръцете са опънати напред. Следва бавно приплъзване по стената, докато колената образуват прав ъгъл или илюзия за сядане във въздуха. Задържа се така до усещане на напрежение в задните части, около 15-20 секунди. Бавно се изправяте, като се стремите да не отлепвате гърба от стената и повтаряте 5-10 пъти.