Упражнения за стягане на бедра

Разгара на лятото е, а вие все още не сте се избавили от комплексите за едри и разпуснати бедра.

Ако сте съгласни да дадете всичко от себе си, да наложите известна доза упоритост, постоянство и някой техники може да имате безупречно стегнати и добре оформени бедра.

Определете си дневна програма, която да включва 20 минути за спорт, всичко останало е въпрос на позитивизъм, правилно хранене и тренинг.

С тези упражнения дори в домашни условия ще може да имате мечтаното тяло.

  • Упражнения срещу целулит:

Застанете с гръб пред стол. Хванете с ръце седалката и бавно плъзне тялото до положение клек или сед във въздуха. Задръжте така и 20 секунди и се върнете в изходна позиция. Повторете около 5 пъти.

Упражнения за предна част на бедро:

Застанете в права поза с разтворени крака, пристъпете с единия на пред, а другия задръжте на милиметри от пода. Присвийте единия крак, така че дупето да се смъкне максимално на долу. За усложняване на упражнението може да тренирате с гирички в двете ръце. Върнете в изходна позиция и повторете по 10 пъти на страна.

  • Упражнение за здрави мускули:

И леко приклекнала поза. Повдигнете едното бедро и замахнете със стъпало, сякаш сте футболист и отритвате топка в страни. Върнете в изходна позиция. Повторете по 7 пъти на страна по две серии.

В нисък клек с голям разкрач задръжте тялото, до усещане на напрежение във вътрешната страна на бедрата. Отпуснете и върнете в изходна изправна позиция, като разтегнете мускулите на крака, който е носил тежестта, чрез повдигане на пред, на високо и в страни. Повторете по 7 пъти на страна, две серии.

Приклекнете, едната ръка на таза, а с другата балансирайте. Отпуснете единия крак силно в страни, като полу шпагат. Задръжте до усещане на напрежение във вътрешната страна на бедрото. Върнете в изходна позиция, а за отпускане на натоварените мускулни групи прихванете зад гърба с ръка, пръстите на крака, който е бил свит. Повторете 7 пъти на всяка страна. Две серии.

  • Упражнение за вътрешната страна на бедрата:

Легнете на една страна и поставете коляното от горния крак на пода преметнато през долното. Повдигайте нагоре долния крак. Направете упражнението 7 пъти на страна по две серии.

Отново в легнала поза и изпънати крака повдигайте и сваляйте горния крак 20 пъти. Повторете същото упражнение за стягане на задната част на бедрото и с другия крак.

  • Упражнение за задна част на бедрата:

Легнете по корем, може и на коленца с опрени длани в пода. Единия крак остава сгънат в коляното на пода, а с другия започвате повдигане и сваляне. Направете по 20 пъти упражнението за всяка страна, като сериите са по 2.

Легнете на дясната страна и сложете глава на едната страна. Сгънете долния крак, а горния го опънете. С повдигане и сваляне в диапазон от 1 см, повторете 7 пъти по 2 серии.

Всички споменати упражнения са идеални в условия на фитнес зали, където има конкретни уреди за всяка част, за стягане на бедрата. Указаният метод и техники са идеални да бъдат направени дори в домашни условия.

С пожелание за успех на всички в начинанието!