Страст ли е интернета

Страст ли е интернетът

Свикнали сме с интернет и компютърни комуникации, че дори и много от нас не откриват отговор на въпроса коя е била света, преди да ги има и как хората са живели – в болка ли ?! Спокойно може да твърдим, че Интернет е страст и голяма доза пристрастяване. Най-голямата мрежа в света интернет, компютърни технологии и комуникации така навлязоха в ежедневието, че живота без тях се оказва немислим.

[bctt tweet = „До голяма степен животът ни става все по-зависим от виртуалното пространство и всичко с него е само на една ръка разстояние от нас самите.“]

Да сключим сделка с някой съвсем непознат, да срещнем приятел от друг континент, да получим електронни фактури, да пазаруваме през океана и още и още.

Улеснение са електронните писма, поздравите и пожеланията, с помощта на интернет. И в тази реда на мислите – Кой от вас в последните години получи писмо на хартия?

Запознанствата зависят до голяма степен от интернет. Вече има толкова много сайтове за запознанства.

Пишем мнения в форуми, обсъждаме различни теми, участваме в мащабни кампании и ползваме глобалните социални мрежи за световни изяви, било то с цел благотворителност или друг вид подкрепа.

Всичко споменато до момента не е лошо, лошото идва от факта, че по този начин хората забравят да общуват лице в лице.

Голяма част от децата, вместо да излязат да играят и да излизат навън предпочитат да стоят пред компютъра.

Младите хора общуват и се запознават в интернет, но колко от тези запознанства са завършили с реални срещи и са довели до истинска любов. Много често създаваните профили са измислени и нямат нищо подобно на реалността.

[bctt tweet = „В днешно време компютърът успява да замени, приятел, любим, близък човек.“]

Склонни сме да споделяме неща от живота си със съвсем чужди хора. Влюбването, усещането за сигурност и приятелските взаимоотношения са само част от това, което много от нас откриват в Интернет.

Не са малко и измамени в виртуалния свят, но както се казва „нож с две остриета“.

Интернет, компютърни технологии и комуникации могат да бъдат нашата страст водеща към пристрастяване, а от своя страна до болест. Носейки своите предимства и недостатъци. Нека всеки сам се замисли, до колко неразделна е със своя компютър и колко време може да излезе без интернет. След това само ще можете да дадете отговор „Да“ или „Не“, на въпроса и диагнозата – пристрастие към Интернет!