Упражнения за мускулите на шията

Упражнения за мускулите на шията

Кога са нужни упражнения за мускулите на шията

С отброяване песъчинките в часовника на времето, годините дават отражение върху външността ни и тогава трябва да помислим за упражнения за мускулите на шията. За съжаление, силно осезаеми и видими са появите на фини бръчици при нежната аудитория от човечеството.

И въпреки, че до момента не е измислена рецепта, която да спре времето. Въпреки, че няма и такава която да заличи годините дали отражение върху лицата ни, то поне с упражнения за мускулите, бихме могли да забавим процеса на състаряване.

Какви упражнения за мускулите на врата и шията има?

При жените една от най-фините части се оказва областта на шията. Появата на леки вдлъбнатини бръчки, отпускане на кожата, отслабване на мускулатурата, увяхване и загуба на тонус, силно навяват за предстоящи скорошни промени.

Тези симптоми са характерни и при хора, които са склонни към резки промени в телесното тегло.

Днешната медицина и козметика са така напреднали, че почти за всяка „болест“ има лек, но дори да бъдат премахнати белезите на времето са нужни постоянни усилия и комплекс от физически упражнения, за да съхраним красотата.

Упражнения

Ето и няколко лесни и ефикасни трика за стягане на деколте, шия и областта на брадичката.

Вижове упражнения за мускулите на гушата:

Повдигнете главата нагоре, така, че брадичката да сочи към слънцето. Опънете шията, до усещане на напрежение в мускулите на шията. Направете няколко серии от по 5-10 повторения, като присвивате и опъвате мускулатурата на ченето нагоре и надолу, сякаш отхапвате от плод, но с вдигната на горе глава.

Поставете щипка за пране в устата, стиснете я здраво със зъби и в отворено положение изпишете във въздуха цифрите от 1 до 10. Повторете по 3-5 пъти на цифра.

Вдигнете брадичка нагоре. Подпрете я с дясната длан, а лявата нека служи за опора на дясната ръка. Натискайте с брадичка дланта, като с ръцете оказвате леко съпротивление. Повторете 10-15 пъти.

С брада докоснете гърдите, ръцете прихванете с зад тила. Чрез тях оказвайте съпротивление по време на повдигане на главата. Повторете 5-10 пъти.

Отново с брадичка докосвайте ту лявото, ту дясното рамо, без да ги повдигате. Повторете 5-10 пъти на страна.

Легнете по корем на маса или легло. Нека главата виси от ъгъла, а упражнението е свързано с повдигане и сваляне на главата. При повдигането задържайте за 5-15 секунди, а сериите трябва да са между 5-10 пъти.

Поставете ръка, под брадичката. С нея натискайте надолу, а ръката нека е съпротивлението. Повторете 5-15 пъти.