Слънчева защита

Слънчева защита

Разгара на лятото е, предстои ви отпуска, море и силно слънце, а все още не сте наясно как да се защитите от парещите ултравиолетови лъчи.

За да се научите на това е добре да сте проучите някои митове, доколко са истина или лъжа.

Какво е това слънчева защита

Много от хората смята, че слънцезащитни кремове се употребяват само при интензивно слънце.

Лятото, слънчевите UV лъчи могат да навредят на кожата дори, когато тя не е изложена на пряка слънчева светлина. Разходките из парка, прокрадващите се през облаците лъчи, дори по пътя към работа, могат да проникнат дълбоко в кожата.

Слънцето предизвиква алергични реакции, преждевременно стареене и крие опасност от ракови заболявания. Затова ви трябва слънчева защита.

Някои хора разчитат на тъмния цвят на кожата си и не предприемат мерки по защитата й.

Истината е, че всеки тип кожа се нуждае от защита. Загара на кожата е естествена бариера на тялото да се предпази от вредните ултравиолетови лъчи.

Интензивността му зависи от пигмента, наречен меланин и съдържащ се в кожата ни. Той защитава тъканите ни, но не може да ни гарантира защита срещу поява на ракови форми, защита на колагена и еластина.

Заблуда е твърдението, че слънцезащитните кремове пречат на кожата да диша.

Съвременните и качествени текстури са с леки формули и благоприятстват кожата. Те не само я хидратират, ароматизират, но и я бранят грижовно от слънцето.

Не са малко %-те на консервативно настроената аудитория. Такава смята, че защитните лосиони, кремове и олио, пречат на естествения загар.

Съвременната и модерна козметика е създадена в чисти и модерни лаборатории, дерматологично тествана и с доказани положителни качества. Тя не само се грижи за кожата на тялото, но и придава копринена мекота, ароматни ухания и спомага за красив тен.

Не по малко са и противниците на слънцезащитни мазила, които твърдят, че млякото и лосионът се нанасят трудно и това е причината да не ги използват.

Малко време ще отнеме намазването на кожата със слънцезащитен лосион, вместо с дни да търпите болката и дискомфорта от изгарянето. Дори в началото да не са силно осезаеми, рано или късно ще забележите проявата им под формата на бенки, лунички, петна или рак на кожата.

Е, дали остана някой, който още смята, че слънцезащитния лосион, крема срещу изгаряния, мляко за хидратация или олио за бронзов загар, не са по-надеждния вариант?! Те са това, което ще ви предпази от прекалено яркото слънце?!