Упражнения за лице

упражнения за лице

Упражнения за лице – кога, как и по колко?

Има много упражнения за лице, които да подпомогнат процеса по стягане на лицето.

Всеки мускул от тялото ни се нуждае от грижа и поддръжка. За да ни служи вярно, години наред и за да сведем до минимум процеса на стареене са нужни и движения.

Без да губим много време в празни приказки, предлагаме ви няколко лесни, бързи и ефективни упражнения за стягане на лицето. Те са за мускулатурата на лицевите форми.

Помнете, тренинга на всяка част от тялото ни увеличава  с миг младостта ни. Ето и 8 бързи и приятни тренировки. Упражнения за лице, които може да правите сутрин, пред огледалото или вечер, преди заспиване. Те действат като масаж за лице. Тонизират, стягат и съхраняват по-дълго млада и свежа кожата.

Упражнение 1

Поемете дълбоко въздух, без да го изпускате го раздвижете в устната кухина в продължение на 30-60 секунди, така че мускулите да се разтегнат. Повтаря се 3-8 пъти.

Упражнение 2

Поемете въздух и през полуотворена уста го издишайте продължително. Повторенията са 5-10 пъти.

Упражнение 3

Разтворете максимално устата и гласно изговаряйте „А” и „О”. Изпълнява се 10 пъти.

Упражнения за лице 4

С помощта на палеца и показалеца, оказвайте съпротивление на околоочната мускулатура. При отваряне и затваряне на очите, пръстите оказват леко съпротивление. Повторенията са от 4 до 10 пъти. Дишане свободно.

Упражнения за лице 5

С устни всмукнете навътре, така че бузите да се впият в зъбите. Повторенията са от 4-10 пъти. Дишането е свободно.

Упражнения за лице 6

Поставете трите средни пръста в краищата на устните. Последователно с пръстите свивайте и разтягайте устните. Прави се от 4 до 10 пъти. Дишането е свободно. Това упражнение помага за премахване на бръчки над горната устна.

Упражнения за лице 7

Докоснете леко зъбите и вдишайте през устата. Издишването става през устата. Тя трябва да е оформена на фуния. Така излизащата струя да се усеща при поставена, пред устата ръка на 10-15 см. Прави се 4-10 повторения.

Упражнения за премахване на двойна брадичка 8

Поставете длани в областта на дъвкателните мускули с лек натиск. Така при движение на тези мускули, трябва да се долавя тяхната контракция.

Упражнения за лице

Тези упражнения ще са от полза, както за стягане на лицето, така и за да съхраните добрия вид и младостта за по-дълго.

Вижте още упражнения за лицето, в т. ч. как да отслабнем в лицето.