Елиминиране на токсини

как да се справим с токсините

В тялото ни се натрупват обменни количества токсични вещества, които влияят негативно на здравето и красотата.

Как да елиминираме токсините и да живем по-добре!

Хубаво е да улесним работата на черния дроб, тъй като той пречиства организма от токсини.

Храните, които засилват функциите му са артишокът, цитрусовите плодове, зелето, чушките, чесънът, ягодите, малините. Копривата, спанака, киселеца, броколи и тиквички – те са пълни са антиоксиданти, блокиращи свободните радикали в телата ни.

Ето и няколко начина за улеснение на процеса по изхвърляне на шлаките и активиране процеса: „елиминиране на токсини“:

  1. Вана с глина – прочиства дълбоко кожата и влияе благоприятно на храносмилателната система. Набавете си зелена глина, напълнете ваната с топла вода, изсипете ½ от пакетчето в нея, изчакайте да се разтвори и се накиснете в нея за 20 минути. После излезте и не подсушавайте кожата, само леко попийте водата от тялото. По този начин не само елиминирате токсини, но и тонизирате тялото.
  2. Соли за баня, мента и етерично масло – действат противовъзпалително, дезинфекционно, спомагат изхвърлянето на токсини, при потене. Имат охлаждащ ефект, освежават и ободряват. За целта 100 г. солите се разтварят във ваната (35-37 градуса на водата). Прави се 3 пъти седмично по 15 минути. По този начин не само елиминирате токсини, но и енергизирате тялото.
  3. Соли с лимоново етерично масло – прочистват тялото, отстраняват токсични вещества и шлаки. Имат и тонизиращо, стимулиращо и антисептично действие. Активират храносмилането и ограничават изпотяването. Банята е по същия начин като при ментовото етерично масло. Така елиминирате токсини, и тонизирате тялото.
  4. Горещата вода – препоръчва се на гладно сутрин, да се приема чаша гореща вода, може да е подправена с лимонов сок и малко мед. Отличен начин за елиминиране на токсини и ободряване на тялото отвътре.
  5. Млечна суроватка – с нея, освен че се свалят килограми се прочиства организма. Пие се по чаша от нея преди хранене, за около 2 седмици.