Упражнения срещу слаби бедра

упражнения за бедра

Много дами искат фигура на манекенка или балерина, но не са на ясно, с колко много усилия е свързано постигането на такова тяло. Други даром получават това, за което останалите мечтаят и не могат да го оценят.

Независимо, какво е телосложението ви, добре е да се занимавате с някакъв спорт, та дори само упражнения срещу слаби бедра за тонус на цялото тяло. Предлагаме ви поредица от упражнения срещу слаби бедра.

упражнения за слаби бедра

Те са лесни за изпълнение в домашна обстановка и с малко воля и постоянство, определено ще изваят мечтания силует:

  1. Повдигане и отпускане на пети – от изходно положение и с разкрачен стоеж се стартира. Пръстите на краката сочат навън, петите са на разстояние едно стъпало. Изпълняват се 20-50 повтаряния от много точни и високи повдигания на пръсти и отпускания на пети.
  2. Къси ножици в различни равнини – от тилен лег и натоварване на стъпалата. Ръцете са по дължина на тялото и длани към пода. Повдигат се краката, обтегнати в колената, на височина 20 см от пода. Броейки до 8 прави се малка ножица единият над другия крак и обратното. Коленете са обтегнати и мускулите напрегнати. Повтаря се 8-10 пъти.
  3. Приклякване от стоеж на пръсти – на 1 се повдига цялото тяло на пръсти, на 2 до 5, следва бавно приклякване, разтваряйки колене нашироко. На 6 и до 9 се изправя цялото тяло на пръсти, а на 10 се отпуска на цели стъпала. Прави се от 6 и с времето се стига до 20.
  4. Повдигане на краката от седнало положение – изпълнява в седнало положение обратно на стол, дланите хващат облегалката, лактите са опрени до тялото, стъпалата са изцяло на пода. Следва силно изправяне нагоре, краката в посока навън. Повтаря се 20-30 пъти, като се натоварват вътрешните мускули на бедрата.
  5. Натискане топка – между глезените на краката се задържа малка гумена топка. Броейки до 4, топката се стиска силно с  двата глезена, а на 5 се намалява натиска. Повтаря се 10-20 пъти.
  6. Съединяване на стъпалата – леко разкрачен стоеж, стъпалата успоредни. Прибират се едно към друго, стремейки да се затвори дупката между тях. В началото може да се прави с парчета плат или върху хлъзгав под (поради голямата му трудност). Това упражнение е много ефикасно. Повтаря се 10-40 пъти, като с времето разкрача се увеличава.