Упражнения за прасци

Упражнения срещу слаби прасци

Женската суета няма край. И докато едни се „тръшкат“, че не харесват едрите си прасци, други всячески търсят начин да ги уголемят.

Ако и вие се отнасяте към онези дами, които не харесват прасеца на крака си, само защото е фин и недоразвит, то предлагаме ви няколко ефективни упражнения за прасци.

Слаби прасци – ето и решението – упражнения за прасци!

За да са има още по-голяма сила препоръката ни, съветваме ви да ги изпълнявате редовно, с желание и поне до забележими резултати:

  1. Ходене на прасци – стоите високо на пръсти и се движите напред с малки крачки, почти без да свивайте краката в колената. Прави се 50-80 крачки.Упражнения за слаби прасци
  2. Малки прикляквания – изпълнява се в стоеж с разстояние между пръстите около юмрук, петите събрани. На 1 се повдигате високо на пръсти, а на 2 леко прикрякате. На 3 се повдигате на пръсти на 4 спускате петите. Повтаря се 20-30 пъти, като се прави почивка на мускулите. упражнения за прасците
  3. Каране на колело – велосипед или велоаргометър е лесно, но ако нямаме под ръка, може в легнало положение с ръце покрай тялото, дланите на пода. Повдигнати крака свити в колената на 90 градуса (сякаш караш велосипед легнал). Така се правят кръгове във въздуха поне 15 минути дневно.
  4. Изкачването по стълби също е много полезно в този случай. Както и степера. Ако не са ви под ръка такива удобства, то може да замените в домашни условия със следното упражнение, което освен на прасците товари много задните части. Изправени пред табуретка, качвате първо единият крак, повдигате цялата тежест на тялото и връщате в изходна позиция. Повтаря се 15-20 пъти и се сменят краката. Може дори да се качите на табуретката с двата крака, после да слизате и така 15-20 пъти като правите изкачването първо само с единият крак, а после повтаряте всичко, но с другия крак.

Намаляване обема с упражнения за прасци ще разгледаме и в друга тема.