Упражнения срещу сгъване на колената – втора част

Упражнения за колената

В продължение на предходната тема Упражнения срещу сгъване на колената – първа част продължаваме с упражненията.

Те включват момента, когато вече сте свикнали с първите няколко, които са и по-леки и лесно изпълними.

Топ упражнения срещу сгъване на колената:

  1. Повдигане на бедрата от свита опора – прави се опора на краката и ръцете с пода. Задължително е те да са в 90 градусов ъгъл с тялото. Дланите са опрени на пода на разстоянието на раменете, пръстите на краката са напред. На 1 товара на тялото се прехвърля върху ръцете, седалището се повдига нагоре, докато се колената се обтегнат. На 2 се връща в начална позиция. Постепенно стъпалата ще свикнат да остават на пода. Тези упражнения срещу сгъване на колената се повтарят 8-12 пъти.Упражнения срещу сгъване на колената
  2. Котешки гръб – в клекнала опора, колената и дланите са на пода. На 1-но, гърба се повдига нагоре, а петите са отпуснати на пода, лакти и колена са изправени, а главата отпусната надолу. На 2 се връща в стартова позиция. Изпълнява се 3-5 пъти и се прави почивка, след което се сменя с друга страна. Повтаря се 10 пъти.
  3. Основно положение за бягане през препятствия – изпълнява се в седнало положение с обтегнати крака на пода. Единият крак се изнася свит в коляното настрани, бедрата са в прав ъгъл, ръцете са изнесени в страни хоризонтално. На 1-но тялото се извива и се навежда напред, така че да ръцете да докоснат пръстите на опънатия крак, а коляното да остане опънато. В това положение другата ръка отива назад. На 2 се връща цялото тяло в изходна позиция. Изпълнява се повтаря 8-10 пъти и се сменят крак и ръка.