8 ценни съвета на майката

майката

8 ценни съвета на майката, в които е добре да се вслушаш

Всяка жена, станала майката обича да поучава, разбери го. Не мисли, че твоята е единствена и точно, когато мислиш, че си голяма тя ще спре да дава съвети.

Прави го, защото е загрижена за теб и защото иска да те предпази, с каквото може. Вместо да „фучиш“ и да се държиш грубо с нея, изслуша я. Пък, кой знае, може да ти е от полза.

Предлагаме ти 8 съвета на майките, в които е добре да се вслушаш:

1. „Легни да поспиш, момичето ми. Утрото е по-умно от нощта“

Мислиш си, че те подиграва, но жената е много права. Едва ли ще решиш проблемите в 12 в полунощ, а и да хленчиш нищо не можеш да направиш. След като е отпочинал мозъкът и проблемите са полежали, мисловната дейност носи и положителни резултати. Тогава съветът на майката ще ти е от полза.

2. „Никога не бъди с мъж, само, защото те е страх, да не останеш сама“

Ех, на тая тема маже да говорим цяла вечност. И ако не си се убедила в думите на майка си, когато милион пъти ти го е казвала, помисли философски над нещата. По-добре ли ще се чувстваш, ако си с мъж, който не те кара да се чувстваш щастлива? Ами ако той те депресира те, а на всичкото отгоре се държи лошо с теб?!

3. „Спри да пилееш парите и спести някой лев“

Никой не знае утре какво ще му се случи, затова е добре да имаш някой лев зад гърба, както са казали хората „за черни дни“. Това, вместо ако „не дай си, Боже“, загубиш работата, останеш без квартира или колата се повреди ти да се чувстваш в бездна, но със скъпи маркови дрехи и обувки. Не те съветваме да спреш да следваш модата, но е добре да заделиш по някой лев от заплатата или тези от рождения ден, вместо да харчиш всичко до стотинка.

„Излез с него поне един път“

Имаш високи критерии за мъжете, но не е лоша идея от време на време да свалиш летвата. Може пък, точно това да е човекът на сърцето ти. Нищо, че не е точно 185, с атлетично тяло и светли коси. Вслушай се в съветът на майката, тя не ти мисли лошото.

„Обърни внимание, как се държи с майка си и ще разбереш всичко за него“

Това правило отпада за мамините синчета, освен ако не искаш да живеете тримата под един покрив. За всички останали случаи прецени го по това как се държи с майка си. Ако и се обажда поне 1-н път седмично, ако на празник и взема подарък, ако я целува в знак на уважение, когато се видят, то така ще се държи с теб някой ден. В противен случай бягай надалече. Не е случайност, че психолозите определят мъжете по този критерии, съдейки за всички любовни авантюри и връзки. Затова и твоята майка, обръща внимание на този факт.

„Не унивай“

Едва ли има непоправими неща на света, освен здравето разбра се, за които да няма изход. Това, че си на такъв етап от живота си, но означава, че оттук-натам, това те чака.

„Не обръщай внимание на злорадствата, тя просто завижда“

Е, коя жена не се е опарила от позната, колежка, приятелка, която всеки път се държи надменно и прави така, че ти да изглеждаш глупачка. Не провесвай нос, а тактично върни „подигравката“ в нейното поле и под формата на шега, разбира се. Запази добрия тон.

„Ако искаш нещо, попитай. Какво повече може да стане от това да ти откажат“

Ако смяташ, че заслужаваш повишение, сега е моментът да разговаряш с шефа. Намери само правилния момент и действай.

Разгледайте още Как да живеем в хармония със семейството си.