Упражнения срещу сгъване на колената – първа част

упражнения

За кого са подходящи упражнения срещу сгъване на колената и в какво се изразяват, нека разкрием сега.

Много жени, сред които работещите в седнало положение и тези, които носят редовно висок ток, страдат от по-съкратени мускули в задната част на колената. Това ги кара да ходят с леко присвити колена, което като визия отстрани не е приятно.

Съществуват редица техники и упражнения за справяне с този проблем. Една част от упражнения срещу сгъване на колената и за разтягане на тези мускулни групи поместихме в настоящата тема.

упражнения срещу сгъване на колената

Ето и тях – упражнения срещу сгъване на колената:

  1. Упражнение на стена – в изправено положение с лице към стена, стъпалата са събрани, ръцете са обтегнати напред, а дланите са опрени на стена сочещи с пръстите нагоре. Следва свиване в лактите, като стъпалата запазят положението и петите са плътно на пода. Идва ред на отблъскване от стената и отново свиване, сякаш се прави опит за избутване на стената. Повтаря се 15-20 пъти като с времето разстоянието се увеличава.
  2. Упражнение със стол – изпълнява се пред стол, със захващане на облегалката. Тялото трябва да е наведено така, че да образува прав ъгъл с краката. На 1 се свива напред и се повдигне единия крак перпендикулярно на другия, който остава плътно на пода. Наподобява замаха нагоре. На 2 крака се връща в изходно положение до другия. Повторете 5-8 пъти на крак.
  3. „Камилски ход” – изпълнява се отново в изправено положение с навеждане надолу и напред, така че да бъдат докоснати петите. Една крачка напред с дясната ръка и левия крак, а след това една с лявата ръка и десния крак. Колената трябва да са максимално опънати. Изпълнява се с 10-15 камилски крачки, които постепенно се увеличават.

Следва продължение…