Избор на съвременните климатици

Знаете ли, нещо повче за съвременните климатици!

Съвременните климатици дд трейд Hitachi RAK35PPB/RAC35WPB PERFORMANCE 2014 използват поне 15% енергия по-малко количество от конвенционалните модели климатици.

Advertisements

Докато избирате съвременен квалифициран климатик за своята стая често към това се включва таймер за контрол над температурата, който позволява да бъдат използвани съвсем минимални количества енергия. Това определя мощността, с която се охлажда или затопля една стая.

Кой определя зоната на комфорта у дома?

От значение за правилния избор климатик е и правилната преценка на мощност на климатика. Това оказва влияние комбинирането с интериор и размер на всяко едно от помещенията.

При охлаждане капацитетът на една стая с климатик са определя и зависи размера на стаята. Така например стая с климатик, чиято основна роля ще е да охлажда, варират от 5500 Btu за час и 14 000 Btu за час.

Кой определя зоната на комфорта у дома – избор на съвременните климатици?

При закупуване на нов климатик, трябва да се следят някои изисквания. Под внимание се взема, както за единица разход, така енергийна ефективност, определена за опазване на околната среда, енергетиката и други фактори.

Много хора си избират климатик в по-голям размер, защото смятат, че това ще доведе до по-бързо затопляне или охлаждане. Това обаче е заблуда. Не по-големият на размер климатик, а по-ефективен пести енергия.

Не забравяйте тези 10 златни идеи за домашен уют.

Климатиците спомагат за намаляване влагата от въздуха, а когато устройството е прекалено голямо, то охлажда стаята бързо. Така подходящ размер за климатик ще отстрани влажността ефективно и ще допринесе нуждите за охлаждане. Ето, защо е важно преди покупка на климатик да бъдат съпоставени всички „за“ и „против“ и това да бъде отчетено навреме.