Удобството на мултифункционалните устройства HP

многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn

Удобството на мултифункционалните устройства HP!

Често принтерът се купува за офис, базирайки решението на прост принцип: мултифункционалните устройства HP. Много решават, щом той отпечатва – това е добре! В резултат на това съществува голям риск да се вземе модел, който не може да оправдае очакванията и вложените пари. Ето, защо все повече компании, малки и големи офиси се ориентират в покупката в резултат удобствата!

Как да изберете принтер, така че да оправдае всеки похарчен лев?

Преценете преди това:

Какво ще отпечатате?

Дали това ще са документи с графики и диаграми, където са нужни цветни изображения или обикновен печат на текст.

Ако не се налага отпечатване на документи, които изискват цветни графики или снимки, не е нужно да инвестирате във функциите, които не са ви нужни.

Консултирайте се с персонала, защо на базата на тази информация ще знаете, какво избирате.

Мастиленоструйни принтери, лазерни … Каква е разликата между тях?

Както подсказва името, тези принтери се различават по начина, по който отпечатват ​​хартията. В главата за принтер за мастиленоструен има малки дюзи, през които се подава течно багрило върху хартията. Обикновено разделителната способност на печат от мастиленоструйни принтери е по-висока от тази на лазерните принтери, така те са по-подходящи за ситуации, при които трябва малки детайли или нюанси в цветове.

Ако принципът на работа на лазерния принтер е опростен, тогава всичко изглежда така: електрическият барабан се зарежда с електрически заряд, а лазерът „черпи“ изображение върху барабана. Тонерът привлича към обработваните с лазер области и след това се прехвърля на хартията. За да се избегне попадане на частиците от тонера, листът хартия се нагрява.

HP Лазерен принтер LaserJet MFP M436dn

Удобството на мултифункционалните устройства HP

В подбора на най-подходящ принтер всичко зависи от това, колко често и какво печатате. Ако това са снимки, оформления или други изображения, при които точността на цветовете е важна, най-добре е да изберете мастиленоструен принтер.

Ако имате нужда от принтер главно за отпечатване на документи и в големи количества, смело помислете за лазерен принтер. Лазерните принтери се затоплят доста дълго, но печатат става по-бързо от този при мастиленоструйните принтери. Например, моделите на многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn ускоряват скоростта на печат на принтер А4 – 23 стр./min. ;A3 – 12 стр./min.

За HP принтери серия лазерно многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn, е характерна още възможността за двустранен печат:

Скорост на печат на принтер А4 – 23 стр./min. ;A3 – 12 стр./min.
Разделителна способност на печат – 600 x 600 x 2 bit dpi, Enhanced: 1200 x 1200 dpi.
Тип на скенера – Flatbed, D-CIS.
Резелюция на скенер 600 x 600 dpi.
Мащабиране – 25% to 400%.
Мрежа – build-in 10/100 Base TX Internet.
Възможност за двустранен печат.
Натоварване до 50 000 A4 стр./месец.
Гаранция – 12 месеца.

Принтер или мултифункционалните устройства HP – какво да избера?

Преценете, според нуждите. Ако често трябва да сканирате или копирате документи, определено има смисъл да се спрете на многофункционалното устройство.

Удобството на мултифункционалните устройства HP се свежда до принтер, копир, скенер и факс!

Струва си такъв „универсален войник“. Разбира се той е по-скъп от обикновения принтер, но си заслужава инвестицията, вместо покупка на няколко устройства поотделно. Наред с това, многофункционалното устройство отнема по-малко, свободно място в самия офис.

Лазерно многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn

Какво трябва да притежава един добър принтер?

За да не затрупате офиса с излишни кабели, изберете модели, които могат да се управляват, чрез Wi-Fi.

Принтерът LaserJet MFP M436n.с

Характеристиките му се базират на следните параметри:

Скорост на печат на принтер А4 – 23 стр./min. ;A3 – 12 стр./min.
Разделителна способност на печат – 600 x 600 x 2 bit dpi, Enhanced: 1200 x 1200 dpi.
Тип на скенера – Flatbed, D-CIS.
Резелюция на скенер 600 x 600 dpi.
Мащабиране – 25% to 400%.
Мрежа – build-in 10/100 Base TX Internet.
Натоварване до 50 000 A4 стр./месец.
Гаранция – 12 месеца.

Някои от съвременните принтери са създадени така, че да подсигурят сигурността на данни. За тях се налага използването на ПИН код. Преди принтерът да започне да работи, потребителят трябва да въведе парола.

Основното качество на един добър принтер се свежда до това: Да не го забелязвате! Той трябва да работи редовно, без да създава проблеми и да не причинява дразнене у хората, които го използват. Изберете принтер, според нуждите на офиса и служителите. Така всичко ще е тип-топ!