Упражнения за отслабване на талия

Упражнения за отслабване

Топ упражнения за отслабване на талия

Талията е една от зоните, които най-трудно се свалят, затова са й нужни някои упражнения за отслабване. Именно това ни провокира да потърсим някои ефективни упражнения, които да подпомогнат отслабващата диета.

Ето и тях. Предлагаме ви класация с най-ефективни фитнес упражнения за отслабване на талия. С тях не само ще изваете фигурата, но и ще се чувствате много пластична и жизнена.

Упражнения за отслабване в талиятаМахове на бедрата

Това упражнение се изпълнява от поза прав стоеж зад стол. С лявата страна облегалката се хваща с лява ръка. Направете рязко мах с десния крак над левия, така че пръстите да опрат в седалката. След това се сменя позата, за да се направи същото упражнение и с левия крак. Маховото движение прави 10 повторения с всеки крак. Упражнението е за отслабване на бедрата и се отнася към рода гимнастика упражнения.

Повдигане на бедрата

Изпълнява се в страничен лег, дясната ръка е свита в прав ъгъл, дланта е към пода, лявата длан е опряна на пода на височина на талията. Енергично се повдигат бедрата, подпирайки се на ръце и преминавайки в странична опора. Тялото и краката са в права линия. След това краката се отпускат в страничен лег. Повторете 10 пъти и сменете страните. Това упражнение е за бедрата и седалището, то се отнася към упражнения фитнес характер.

Люлеене на колената

За целта седнете на пода, свийте колената, приближете стъпалата най-близо до седалището, дланите да са на пода точно зад бедрата. Започнете люлеене на колената наляво и надясно до докосване на пода. Изпълнява се 20 пъти в едната посока.

Влачене от седеж – упражнения бедра

Отново седнете на нещо меко, краката да са обтегнати в коленете, ръцете изнесени хоризонтално напред, плещите прибрани, главата изправена нагоре, гърдите напред. Може да изпълнявате като фитбол упражнения.

С дясната ръка и десния крак изпънати напред, се прави движение на бедрото, а после същото с левия крак и лявата ръка (тип влачене по пода). Това се прави няколко метра като с времето се увеличава разстоянието. С това упражнение сваляте от корема и бедрата. Отличен начин за фитнес и в домашни условия.

Упражнение „Люлка”

В седнало положение с отпуснати на пода длани. Чрез силно напрягане на коремните мускули преминете в тилен лег, без краката да променят положението си спрямо тялото. Връща се в начална позиция. Повтаряте тези действия 15-20 пъти. С това упражнение укрепвате коремните мускули.

Повдигане на бедрата

Поредното от серията упражнения за бедра.

В поза тилен лег с ръце около тялото, дланите върху бедрата. Като начало на 1 повдигате събраните колена, като подбедрицата и колената образуват свободен ъгъл. На 2 бедрата нагоре, преминавайки към опора на стъпала и глава. Мускулите на седалище са напрегнати, ръцете в изходно положение, главата в права линия с тялото. На 3 спускате колената до тилен лег. На 4 краката се изправят. Прави се 10-15 повторения и е предимно за седалищните мускули. Селективно и сами може да направите подбор с най-подходящи фитнес упражнения за вас.

Упражнение за отслабване „Тилна опора“

В седнало положение с обтегнати крака, стъпалата са обърнати. Задръжте тялото в изправено положение и се извийте силно наляво, като ръцете (леко свити в лактите) се изнасят назад и падате на длани в положение на тилна опора. В същото време краката, обтегнати в колената, изпълняват ножица. Изтласкайте се с длани от пода и се върнете в изходна поза, като съберете краката. Упражнението се повтаря по 5-10 пъти във всяка посока. То оформя мускулите на бедрата и седалището.

Упражнения за талия

Упражнение за талията „Скакалец”

В легнало положение, главата е изтеглена назад, брадата опира пода, ръцете са по дължина на тялото, дланите свити в юмруци. На 1 повдигнете юмруците нагоре (лактите са изправени), а едновременно изпъвате и повдигате единият крак. На 2 отпускате и издишвате. При три повтаряте всичко отначало, но с другия крак. На 4 отпускате. Повторенията са 5-10 пъти на крак. Тези фитнес упражнения, спомагат за развиване седалищните мускули и гърба.

упражнения за талия

Много полезни упражнения фитнес и тренировките във вода са още:

Махове, клекове, ходене и дори тичане във вода. Те допринасят не само за лесно сваляне на килограми и горене на калории, но и за оформяне на всяка част от тялото!