Упражнения за отслабване на талия

Упражнения за отслабване

Талията е една от зоните, които най-трудно се свалят. Именно това ни провокира да потърсим някои ефективни упражнения, които да подпомогнат отслабващата диета.

Ето и тях:

Упражнения за отслабване в талията

  1. Махове на бедрата – това упражнение се изпълнява от поза прав стоеж зад стол. С лявата страна облегалката се хваща с лява ръка. Направете рязко мах с десния крак над левия, така че пръстите да опрат в седалката. След това се сменя позата, за да се направи същото упражнение и с левия крак. Маховото движение прави 10 повторения с всеки крак. Упражнението е за отслабване на бедрата.
  2. Повдигане на бедрата – изпълнява се в страничен лег, дясната ръка е свита в прав ъгъл, дланта е към пода, лявата длан е опряна на пода на височина на талията. Енергично се повдигат бедрата, подпирайки се на ръце и преминавайки в странична опора. Тялото и краката са в права линия. След това краката се отпускат в страничен лег. Повторете 10 пъти и сменете страните. Това упражнение е за бедрата и седалището.
  3. Люлеене на колената – за целта седнете на пода, свийте колената, приближете стъпалата най-близо до седалището, дланите да са на пода точно зад бедрата. Започнете люлеене на колената наляво и надясно до докосване на пода. Изпълнява се 20 пъти в едната посока.
  4. Влачене от седеж – отново седнете на нещо меко, краката да са обтегнати в коленете, ръцете изнесени хоризонтално напред, плещите прибрани, главата изправена нагоре, гърдите напред. С дясната ръка и десния крак изпънати напред, се прави движение на бедрото, а после същото с левия крак и лявата ръка (тип влачене по пода). Това се прави няколко метра като с времето се увеличава разстоянието. С това упражнение сваляте от корема и бедрата.
  5. „Люлка”. В седнало положение с отпуснати на пода длани. Чрез силно напрягане на коремните мускули преминете в тилен лег, без краката да променят положението си спрямо тялото. Връща се в начална позиция. Повтаряте тези действия 15-20 пъти. С това упражнение укрепвате коремните мускули.
  6. Повдигане на бедрата – в поза тилен лег с ръце около тялото, дланите върху бедрата. Като начало на 1 повдигате събраните колена, като подбедрицата и колената образуват свободен ъгъл. На 2 бедрата нагоре, преминавайки към опора на стъпала и глава. Мускулите на седалище са напрегнати, ръцете в изходно положение, главата в права линия с тялото. На 3 спускате колената до тилен лег. На 4 краката се изправят. Прави се 10-15 повторения и е предимно за седалищните мускули.
  7. Тилна опора – в седнало положение с обтегнати крака, стъпалата са обърнати. Задръжте тялото в изправено положение и се извийте силно наляво, като ръцете (леко свити в лактите) се изнасят назад и падате на длани в положение на тилна опора. В същото време краката, обтегнати в колената, изпълняват ножица. Изтласкайте се с длани от пода и се върнете в изходна поза, като съберете краката. Упражнението се повтаря по 5-10 пъти във всяка посока. То оформя мускулите на бедрата и седалището.

Упражнения за талия

 

8. „Скакалец”. В легнало положение, главата е изтеглена назад, брадата опира пода, ръцете са по дължина на тялото, дланите свити в юмруци. На 1 повдигнете юмруците нагоре (лактите са изправени), а едновременно изпъвате и повдигате единият крак. На 2 отпускате и издишвате. На три повтаряте всичко отначало, но с другия крак. На 4 отпускате. Повторенията са 5-10 пъти на крак. Упражнението е за развиване седалищните мускули и гърба.

упражнения за талия

Много полезни са и тренировките във вода. Махове, клекове, ходене и дори тичане във вода, допринасят не само за лесно сваляне на килограми и горене на калории, но и за оформяне на всяка част от тялото!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *