Трябва ти настроение – открий го тук!

трябва ви настроение, открийте тук

Нуждаеш се от щипка настроение!

Имаш усещане, че нещо сякаш е заседнало в гърлото ти. Въздухът не ти стига? 

Да си мрачен не е трудно, дори за болшинството от хора, особено у нас е типично и ежедневно поведение.

Накъдето и да се обърнем, с когото и да заговорим често срещаната реакция е отчужденост, мрачно поведение и вглъбеност. Дали това е типичната българска черта или оправдание, за вечното мусене е дълбоко вкоренено у хората.

Истината е, че днес всеки от нас все по-рядко намира повод да се усмихне, истина е и, че по-лесно е да подминем нещо или някого, вмести да се спрем да се заслушаме и дори да позволим то да провокира някакви чувства у нас.

Предлагаме ти нашата порция за настроение:

Спри се!

Обяснимо е защо в Източният свят хората отдавна са открили медитацията. С нея човек може да се спре, да се замисли и да се разтовари от всички тревожни мисли от ежедневието. Уви, за нас българите динамика, стрес и напрежение са завладели ежедневието ни до такава степен, че едва ли някъде ще остане свободна минутка, дори, когато имаме време за нея, а именно медитацията. Съветът е да спреш да се огледаш, да дадеш равносметка за минало, настояще и бъдеще, да се усмихнеш и едва тогава да продължиш напред.

Вземи мерки!

Добра техника е писането, макар, че през изминалите няколко години и с навлизане на все по-модерни технологии не само се отчуждихме, но и забравихме съвсем кои сме. Може би е настъпил мога, в който трябва да хванеш лист и химикал и да запишеш какво те тревожи. Усещането за постоянна самота, чувство за тъга или безпокойство са ясни симптоми за настъпваща депресия. Дай воля на чувствата си, излей всичката фрустра. Така ще се почувстваш по-силна и уверена, виждайки нещата от друг ъгъл.

Бъди дете!

Защо децата винаги са щастливи и защо играят игри. Доказано е, че когато тялото и умът ни са ангажирани с приятни, увлекателни и занимателни неща, то забравяме за тревогите. Намери начин да поиграеш като малко дете, та дори това да е на телефона, гледайки филм или танцувайки.

Намери приятел!

Споделянето е също толкова разтоварващо, колкото и искането на хартия, с разликата, че от среща има от кого да очакваш мнение, съвет или съчувствие. Намери приятел, с които да споделиш, но този път нека не е във Фейсбук, на Скайп, в и-мел или по телефона, а в реален разговор очи в очи и сред природата.

Направи списък!

Лошото настроение може да връхлети всеки като лавина, от която дълго да не намираме изход. Е се пускай по течението, ако това се случи с теб. Не гледай умно в една точка, а запретни ръкави и направи списък с това, което трябва да свършиш.

Погрижи се за себе си!

Здрав дух в здраво тяло, са казали хората. Ние ще добавим и обратното. Ето, защо е важно да се храниш здравословно, да спортуваш, да намираш поне три неща дневно, които да те разтоварват от деня, работата и всичко, което ти тежи. Тези неща могат да са разнообразни, според онова, което ти доставя удоволствие – слушане на музика, гледане на филм, четене на книга, вицове, срещи с приятели, плуване, яздене на кон и т.н.

Тези техники за настроение ще ти помогнат, отново да откриеш повод да се усмихнеш!