Слънце и вълни в женските коси

коси

Дългите коси винаги са били на мода. Те са впечатляващи, женствени и не устоими, но са свързани и с много грижи, за които знаят само притежателките им.

„Отглеждането“ на здрава, дълга и вълнообразна коса през всеки сезон на годината е свързано с известни специфики, невнимание и незачитането, на които може да обясни появата на косопад, цъфтеж на краищата, сухота или прекомерно омазняване на косата.

Ето и някои от тях:

Поддръжката на дългата коса започва от корените към върха

Често проблемът с косата започва от корените на главата. Много пъти това се нарича омазняване, но истината е, че не корените на косата, а самите мастни жлези оказват влияние.

В тези случаи от значение е правилната хидратация и избора на точен шампоан за отминаване на косите. Един-два пъти седмично е най-добрата хигиена за дългата коса. Колкото по-често тя бъде отмивана, толкова по-често се омазнява, в резултат губи блясъка си.

Блясък и вълни в женските коси

Цветът в косите

С годините появата на бели коси е нормална, но не винаги и всяка жена намира време да боядише вълнистата прелест на главата си. В моментите, когато това е факт, изберете подходяща прическа, която да скрие „среброто“ в косите. Вълнообразни къдрици, пищност и обем са идеални за скриване на побелелите корени.

цветът в косите

Да подрежем връхчетата

Ако след измиване на косата усетите заплитане на върховете, ако те ви драскат лицето и на пипане са сухи, то значи е време да подстрижете част от тях. Винаги ползвайте подхранващи продукти с алое вера, коприва, лайка или репей. Те се грижат за косите по неповторим магичен начин.

В горещите дни

В топлото време, повечето дами не намират минутка за грижа за косите. Постоянното излагане на слънце, честите бани и носенето на опашка или кок „убива“ косъма. За да се справите с този проблем трябва да засилите козметиката в грижа за косата. Маски, балсами и билкови отвари са добра алтернатива с външните влияния.

грижа за косите

Блясък и вълни в женските коси

Като главен враг на дългите коси са боите, а в комбинация с UV фактори, те действат пагубно на дългогодишната й прелест. Винаги носете шапки с периферия в летните и слънчеви дни или използвайте стайлинг продукти с SPF фактор.