Топ 6 прости трика за красива кожа и сияен тен

Искате сияен тен като професионалните фото модели.

Това винаги е било мечта за много жени.

Повечето от нас разчитат на фото филтри, преди да публикуват всяко селфи за професионално изглеждаща снимка. Въпреки това има и естествени начини да получите блестяща кожа. Дори вече не е трудно и от вас не се иска да харчите хиляди за грижа по кожата.

Нека да се изправим пред истината, тъй като повечето жени искат гладка, твърда и чиста кожа без бръчки, преди да сте изхарчили цяла маса пари разгледайте следните съвети за красота и сияен тен:

  • Достатъчно сън

Не подценявайте силата на достатъчно сън през нощта, в продължение на около 6 до 7 часа. Дълбокият сън през нощта играе важна роля в борбата против стареене, а също така, ако ви липсва сън през нощта; най-вероятно ще се събудите с подпухнало лице. Когато спим, кожата произвежда колаген, еластин и прави ремонт на повредените тъкани.

кожа без бръчки

  • Пийте вода

Ако искате еластична и блестяща кожа не пренебрегвайте приема на много вода. Пиенето на големи количества вода ще поддържа кожата хидратирана, което ще засили еластичността и гладкостта й.

сияен тен

  • Витамин Е

Вероятно сте чували, че витамин Е е широко използван за различни грижа по кожата и в козметиката. Да, витамин Е може да ви помогне за укрепване на имунната система и да се бори с възпалението. Изследванията показват, че хората, които страдат от тежка форма на акне имат по-ниски нива на витамин Е, с около 30% от хората с нежна кожа. Витамин Е помага за защита на клетките на кожата и способността им да се справят със свободните радикали. Така също увеличава естествената жизненост и блясък на кожата. Някои от най-добрите източници на витамин Е са зехтин, авокадо, слънчоглед, бадеми и много повече.

сияйна кожа, тен, хидратирана кожа

  • Пазете кожата чиста

Понякога след дълъг ден на работа просто се връщате у дома и да заспивате без да отстраните грима. Сънят с непочистено от грим лице може да направи кожата по-възрастна. Уверете се, че винаги сте махнали грима, след като се прибирате отвън. Също така, трябва старателно да почистете лицето с вода, за да си гарантирате, че няма остатъци оставен в кожата.

млада кожа

  • Зелени листни зеленчуци

Знаехте ли, че зелени листни зеленчуци, съдържат много витамини и минерали, които са полезни за кожата. Уверете се, че изяждате достатъчно от тях и си набавяте нужния прием на витамини.

сияен тен

  • Ексфолирайте

Редовното ексфолиране е добре за кожата, тъй като премахва мъртвите клетки, които се натрупват с времето. Така кожата расте на ново. Използвайте веднъж или два пъти седмично. Може също така да използвате всички естествен източници като захар, захаросана мед, овесени ядки и много повече.