Топ 4 маски за специални случаи

Маски за лице

Топ маски за специални случаи

Красотата не е само даденост, тя е за всички онези, които я пожелаят, а с подходящо избрани маски може да я имате за по-дълго.

В случай, че можеш да си позволиш лукса да изглеждаш добре и да разполагаш поне един път седмично с времето си, то предлагаме ти няколко добри маски, които да те накарат да се почувстваш по-млада, по-красива и най-вече по-усмихната.

Дай си време за почивка. Почивка, през която ще спиш до късно. Без аларми, без срещи, без крайни срокове. Дари си малко спокойствие и тишина в компанията на любимите хора.

Излез сред природата, защото няма по-красиво време от Пролетта, когато природата сякаш се събужда за нов живот. А вечерта си подари удоволствието да бъдеш с любима книга в ръка или да гледаш страхотен филм, с вкусна храна и много романтика.

Ето и тези рецепти, които ще те накарат да се почувстваш по-добре в кожата си:

Маски за отстраняване на торбички под очите

Необходими продукти: 1-н суров картоф, парче марля, щипка сушена лайка.

Начин на приготвяне: Картофът се настъргва в сурово състояние и се поставя в областта под очите. Върху него се поставят парчета марля и се оставя така да престои 15-20 минути. След това се снема от кожата и се обрива с чай от лайка. Процедурата се прави 2-3 пъти седмично.

Отвара за почистване на лицето преди сън

Необходими продукти: 2 супени лъжици овесени ядки.

Начин на приготвяне:

Овесените ядки се сваряват в един литър вода. След това отварата се прецежда и се оставя да се охлади. С течността се отрива лицето.

Резултат: Мека, кадифена кожа и изгладени бръчки.

маски за лице

Маски, против бръчки

Необходими продукти: 1-н картоф; 2 с. л. прясно мляко; 1 ч. л. глицерин; липов чай.

Начин на приготвяне: Картофът се сварява и се обелва кората му. Намачква се на ситно и в кашата се добавят млякото и глицерина. Топлата маска се нанася на лицето, след което се покрива с пергаментна хартия, за да съхрани за по-дълго топлината. След 20 минути се отмива с хладка вода и лицето се освежава с вода от липов чай. Нанася се подхранващ крем за около 30 минути.

Стягаща маска с овесени ядки

Необходими продукти: 1 с. л. кисело мляко; 1 ч.л. мед; 1 ч. л. смлени на ситно овесени ядки; 1 щипка сол.

Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват и се нанасят върху кожата на лицето и шията. Оставят се да престоят 20 минути, след, което се измиват със студена вода. Прави се 2-3 пъти седмично, а най-подходящо е преди сън.

И нека красотата не е само твоя мечта. Превърни я реалност редом с идеята да бъдеш млада. Бъди естествена не само по-душа, а оцени онова, което имаш сега!