10 Топ места за посещение в Италия

Италия

Интересни места за разглеждане в Италия!

Италия – най-красивата средиземноморска страна с формата на ботуш, има древна история, художествени галерии и известни забележителности в изобилие, както и пица, сладолед и фантастични плажове!

Къде да отидем в Италия?

Ако планирате пътуване до Италия, разгледайте тези десет фантастични места:

Италия

  1. Генуа

Генуа е истинско тайно съкровище! Намира се сред хълмовете на италианското село Генуа. Тя е красив класически италиански град с пастелни къщи, покрит с теракотени покриви. Преливащи улици, висящи градини и зашеметяващи римски руини. Генуа предлага множество възможности за туристите.

Италия

  1. Рим

Рим е модерен и оживен град, заобиколен от древна история. В Рим има много древни паметници – фонтани, църкви, дворци и римски останки. Рим има и нощен живот и много фантастични ресторанти.

Италия

  1. Милано

Една от модните столици на света. Милано е един от най-богатите градове в Европа. Известен със своя стил, Милано има фантастични магазини и ресторанти, както и богато артистично и културно наследство.

Италия

  1. Венеция

Венеция е известна с лабиринта пот канали. Това е една от най-популярните туристически дестинации в Италия. Във Венеция има много атракции, една от най-зашеметяващите – Катедралата „Свети Марко“, един от най-вълнуващите, величествени куполни катедрали на Италия.

Италия

  1. Крайбрежието на Амалфи

Ако искате да оставите градовете за известно време и да видите великолепната природа, отидете до брега на Амалфи. С каменистите скали и красивите заливи бреговете на Амалфи се простират на 50 километра по южната част на полуостров Сорентин, една от най-добрите туристически атракции на Италия.

Италия

  1. Остия Антика

 Остия Антика не е толкова добре позната, но мнозина считат това за едно от най-добрите места за разглеждане на някои от най-добре запазените римски останки. Само на кратко пътуване с влак от Рим, Остия Антика е древно римско пристанище и великолепен археологически обект, където все още може да видите римските високи улици, храмове и театри.

Италия

  1. Помпей

Древният град Помпей, обречен да бъде погребан в пепел и лава от изригването на Везувий е вълнуващо място за разглеждане. Може да ходите часове по старите римски улици. Има стари магазини и амфитеатри, които да посетите.

Италия

  1. Верона

Третият по големина град в Италия, Верона е добре известен с „Ромео и Жулиета“ на Шекспир и с римската си арена. Верона се гордее със завладяващи замъци, средновековен център и много римски руини.

Италия

  1. Сиена

Сиена се намира на три хълма в провинцията на Тоскана. Тук можете да отидете на пътуване във времето и да разгледате зашеметяващите и добре запазени паметници от Средновековието. Центърът на града е специално, интересно място за посещение, с богата архитектура и произведения на изкуството от това време.

италия

  1. Катакомби на капуцините

Една от туристическите атракции в Италия, която наистина може да се нарече уникална са катакомбите на капуците в Палермо. Туристите могат да обиколят из катакомбите и да разгледат някои от „експонатите“.