Рамкирай, своя здравословен живот

здравословен

В свят на високи технологии, комуникации, транспорт и химия, малко останаха истинските и чисти неща даряващи ни сили, здраве и енергия и тогава е време да поставиш в рамки своя здравословен живот!

Едва ли си даваме равносметка, колко вреди всичко на здравословният ни живот и въобще може ли да става дума за него.

Озоновият слой, отдавна не е онова, което следва да бъде. Гори се изсичат поголовно, а радиацията и магнитните облъчвания са ежедневни. На всичко отгоре стрес, напрежение и некачествена храна са онова, което завършва диагнозата “Нездравословен начин на живот”.

На фона на всичко споменато до тук, какво остава за съвременния човек, за да се предпази максимално от ежедневно убиващата ни действителност?!

Предлагаме ви няколко лесни техники за здравословен живот, които макар и не напълно, могат да изградят нужната бариера срещу “изкуствения” свят, в който живеем.

 1. Ограничете употребата на микровълновата печка. Гответе по възможност в стъклени съдове, а не тефлонови и алуминиеви. Последните излъчват радиоактивни вълни;
 2. Не прегрявайте храните. Точките на пържене, кипене и препичане увреждат полезното в състава на храната.
 3. Не сервирайте храни, които съдържат киселини в метални съдове, защото се окисляват и по същия начин мазни храни не се поставят в пластмасови чинии и кутии.
 4. Захарта и нишестените храни убиват бавно организма ни. По възможност изключете ги от менюто си.
 5. Всяко животно, което е отглеждано, с цел угояване, съдържа вредни състави в месото.
 6. Не прекалявайте с подправки, олио и мазнина в храната, а консервите изключете от дневния прием, доколкото е възможно.
 7. Не флуорирана и не хлорирана вода води до болести.
 8. Не поставяйте уреди като телефон, компютър, електрически уреди до леглото, където спите. Изключвайте щепселите по време на съня. От една страна харчат излишен ток, а от друга убиват мозъчните клетки.
 9. Синтетични материи дразнят кожата. Спете на матраци от естествени фибри.
 10. Лекувайте болните зъби веднага.
 11. Консумирайте храната веднага след приготвянето.
 12. Яжте ленено семе, зехтин, масло от треска и кокосово масло. Те спомагат за изхвърляне на токсините, борят се като антиоксиданти и доставят полезни минерали на тялото.
 13. Когато правите фрешове старайте се да ги консумирате веднага след преработката. В съчетание с кислорода, витамините у тях умират.
 14. Неутрализирайте киселини от стомаха с черупки на яйца, натрошени на прах.
 15. Спортувайте редовно и поддържайте червата с ходене, клекове и бягане.