Най-красивите паркове по света

Най-красивите паркове по света

Знаете ли къде са най-красивите паркове по света?

Човек, живеещ в шумен град се нуждае по-често от почивка, а парковете са идеално място.

Да прекарате уикенда е най-добре на тихо и уютно място, например в градски парк. Жителите на някои градове имат късмет, защото имат възможност да наблюдават невероятната красота.

Кои паркове заемат с гордост класацията в топ 9, нека разберем заедно!

  1. Централен парк в Ню Йорк. Централният парк често се показва в американски телевизионни предавания и филми, което не е изненадващо, защото това място е толкова красиво, сякаш е създадено за снимки. Паркът е открит през 1857 година. През този период се провеждат състезания в парка за ландшафтен дизайн, който служат за създаване на красота и комфорт. Той осигурява абсолютно всичко необходимо за отдих: зелени дървета, удобни пейки и широки пътеки. „Central Park“ е най-посещаваният градски парк в цяла Америка. Всяка година се посещават от повече от 25 милиона души. Властите на Ню Йорк гарантират, че територията на парка остава чиста и изискана.
  2. Бучковски градски парк. Намира се в Канада до Виктория, а именно на остров Ванкувър. Изглежда е от времето на цялата буцартска династия, която има желание да разчупи градината на собствените си земи, в чест, на която била наречена. Те напуснаха промишления кораб и се предадоха напълно на градинарството и цветарството. Към днешна дата паркът е грандиозен национален проект, за който се говори навсякъде по света. В края на краищата градините „Butchart“ са рай през цялата година, дори през есенния сезон. Всяка година повече от един милион туристи го посещават.
  3. В сърцето на Сингапур по склоновете на хълма, висок 60 метра, се намира паркът Fort Canning. Преди няколко столетия бил дворецът на китайските владетели, а след това е използван от местните власти за британската крепост. Към днешна дата това е невероятно място, което привлича не само местните жители, но и голям брой туристи. Най-интересното нещо, което може да се намери в парка на Форт Канинг е готическата порта и градината на подправките.
  4. Зоологическата градина в Силезия, която се намира в Катовице и в Chorzów, Полша. Благодарение на тази градина може напълно да се потопите в юрския период и дори да видите динозаврите. Разходката по из невероятни гледки е като разходка в долината преди милион години, когато тези огромни същества обитавали Земята.
  5. Съкровището на град Лийдс в Англия е Паркът Roundheim. Един от най-големите градски паркове в Европа, територията му е 283 хектара. След като посетите това чудесно място, ще се почувствате, като в друг свят, който е толкова далеч от оживения център на града. Общият парк е разделен на 3 части. Първата част е Градината на Моне, втората част – градината на каналите, а третата част – Градината на Аламбра. Също така на входа ще видите руините, построени през 1812 г. и на вид наподобяващи портата на замъка.
  6. Грифит Парк. Разполагащ се на 1740 хектара земя и се намират в Лос Анджелис, САЩ. Този градски парк е създаден благодарение на полковник Грифит. Първотп, строителството било катастрофално недостатъчно, но благодарение на даренията планът бил изпълнен. И днес Грифит Парк може да изненада с красотата си. Голяма площ включваща голф игрища, платформи за наблюдение, писти, както и плувни басейни и интересна зоологическа градина. За съжаление, през 2007 г. имало пожар, който довел до разрушаването и унищожаването на почти 300 хектара земя.
  7. Парк Гуел, разположен в Барселона. Паркът е построен от архитект с известното име Антонио Гауди. Първоначално място било предназначено за сгради от градски тип, но тъй като местоположението на областта било далеч от центъра, разрешението било променено. Днес, разхождайки се пеша около градския парк, може да видите страхотни предмети, интересни пейки под формата на морска змия или птичи гнезда Този парк е най-посещаваният в Испания и е включен в списъка на ЮНЕСКО.
  8. Великият парк във Виена – Пратер. Основана през 18 век. Към днешна дата този парк е пълен с огромен брой интересни обекти, като алеи, атракции, куклен театър, базил.
  9. Цветен свят – парк Keukenhof. Той се намира в Холандия в град Лисе. Първоначално може да изглежда, че във всички реки са многоцветни. Но факт е, че всички 30 хектара парк са засадени с различни лалета, които впечатляват с невероятната си красота и уникалност. Ежегодно се провеждат цветни фестивали, както и изложби. На цветниците се давала възможност да разкажат за новопоникнали хибридни растителни видове.

Не забравяйте да посетите поне един от тези невероятни градски паркове! Всеки един от тях е уникален по своята същност и може да зарадва с причудливи неща!