Тест, до колко харизматични сте

харизматични

Започнете тест, до колко харизматични сте, с проверка на личните вещи.

За целта може да отворите гардероба си и да се вгледате в съдържанието му, което навярно ви навежда на мисълта: „Къде е връзката с Тест, до колко харизматични сте“. 

Повярвайте, възка има и тя е…

Ако там има основно дрехи, които не харесвате. Ако носите, тези дрехи, само заради модата. Ако има дрехи, които сте купили, само защото продавача ви е навил. Ако някои от тях ви карат да усещате дискомфорт, но въпреки това ги обличате. Проблемът е виден. Значи имате проблем и е време да го преборите.

Направете Тест, до колко харизматични сте

Запомнете, че ярката личност се откроява с това, че не се води по модни писъци, а има свои изграден имидж и стил. Разбира се, да облечете дизайнерска колекция или скъпа марка е предимство. Ако, обаче не може да си го позволите не е болка за умиране.

Харизматичната личност няма да избере обувки, само защото са последен моден блясък на подиумите. Дори с тях, в края на деня краката й ще са изранени до безобразие.

Харизматичната личност избира увереността и обаянието. Това е начин да се чувствате удобно в кожата си и да обича света наоколо.

Работете над собственото аз!

Харизматичната личност е по-лъчезарна от останалите. С приятното, топло и ведро изражение, тя е способна да отвори всяка врата и порта пред себе си. Това разбира се не означава да се усмихвате на всеки. Но пък е знак, че сте добронамерено настроени към заобикалящия ви свят.

Може да отрепетирате някои изражения на лицето и пред огледалото. Тренировка от 15 минути дневно е добър показател за развиване и усвояване на личностното Аз.

Тук важна роля има и речника на поведение. Така например, по време на запознанства е добре да се ръкувате енергично, да осъществявате визуален контакт с отсрещната страна докато разговаряте.

Не е уместно да кръстосвате ръце пред гърдите или да ги държите отпред като преграда. Когато мимики, жестове и слово са съчетани в хармонична цялост, те създават интерес у слушателя. Ако обаче нямат реди и не вървят ръка за ръка със словото, създават негативни впечатления.

Развивийте въображение

Най-силно изразена харизма имат хората, които градят кариера и имат социален живот. За трениране на харизмата, трябва практически всеки да прави няколко пъти седмично упражнение.

С такова упражнение, визуално да се представя в различни роли на обществени и видни личности. Може и да разиграва различни сцени и ситуации.

Изражение на лице, маниери, жестове, реплики са само част от нещата, които трябва добре да усвоите. Разиграването на един вид интервю също е от полза. Според психолозите подобен род игри покачват самооценката и допринасят за развиване на харизмата у всеки.