Харизмата в живота

Харизмата

Срещали ли сте човек, който привидно с нищо да не ви впечатли? Нито в облекло, нито в излъчване, нито във влияние? На раздяла, обаче ви кара да се замислите и дори да се усмихвате.

Тогава си казвате: „Какъв невероятен човек и каква харизма притежава“. Именно за този тип хора избрахме да поговорим.

Харизмата в живота

Според психолозите харизмата е онова, което притежава всеки от нас! Само единични случаи, обаче се възползват от нея и като с магнит, привличат хората около себе си.

Такива хора, често са оприличавани като ярки личности, незабравими и очарователни. Реално се оказва, че става дума не за външната обвивка, а за вътрешните и индивидуални качества.

Един човек може да е грозноват, но да е харизматичен, а това кара околните да го определят като привлекателен. Не за пренебрегване е и факта, че външната красота повяхва, но вътрешната харизмата остава завинаги.

Как да разграничим харизматичната личност:

Да се самоиронизираме, не винаги е лесно. Въпреки това, светът толерира такива личности. Защото да се разсърдиш за дребни неща всеки умее, но не всеки може да погледне с насмешка, дори на собствената си нелепа грешка.

Харизматичната личност се занимава с това, което й доставя истинска наслада и радост. Така се получава, че дори работата не е работа, а удоволствие.

Харизматичните хора не се плашат да плуват срещу течението. Тях не ги е страх да се блъскат в скали или да се борят с вятърни мелници. За тях това, дори е поредното предизвикателство и го обръщат в своя полза.

Харизматичните личности са винаги оптимисти. Учат се от грешките си и винаги извличат поука за себе си.

Харизматичният човек има безгранична вяра в себе си. Той залага на знания, конкретни факти и така предава от енергията си и на околните.

Думата и действието

Всъщност всеки, който пожелае може да е ярка личност. Ако и вие искате да развиете харизмата си… Ако сте склонни да се подложите на коренна промяна и сблъсък с вътрешното Аз… Ако искате да разгърнете потенциала си и да намерите увереността, давайки си адекватна самооценка… То предлагаме ви Тест, до колко харизматични сте