Тайнствената страна на сънищата

тайнствените сънища

Някои казват, че в сънищата няма нищо странно или случайно. Те са плод на наши преживявания, подсказват ни бъдещето или някоя тайна черта от нас самите, която ни липсва и за която дори не подозираме.

Независимо, колко развихрена е фантазията ни, дали сънуваме фантасмагории или сънят е напълно послушен, той е онова, което ни помага да опознаем себе си. Той ни помага да се научим да живеем по-добре и дори да се предпазим от болести.

Какво още се крие в този така „тайнствен свят“:

Предпазват ни от тайни желания

Някои от неизказаните ни желания остават скрити и в ежедневието не можем да ги покажем. Убийства, кръвосмешателства, отмъщения всичко това може да се случи дори в съня, а най-лошото е, че човек е способен на всичко.

Чрез съня успяваме да се освободим от много негативна, натрупана енергия и да се отърсим от скандални страсти. За наша голяма радост, съзнанието и подсъзнанието по-умел начин ни пресъздават картините. Преобразяването им става така, че сякаш гледаме най-фантастичният филм на света… Дори не подозираме, че самите ние сме главният герой. Това е значително по-приемливо от всеки друг сценарии в реалния живот, при това някой не може да пострада.

Много често, когато изпитваме омраза, злоба, неприязън към някого, то самите ние сме представени, чрез друг образ. Това се дължи на цензурата, която изгражда нашето подсъзнание. С помощта на нея стават заменките, така, че цялата вина да не се стоварва само и единствено над нас самите.

Не случайно и ако сте посещавали гадател на сънища може да сте останали изумени от тълкуванията му, когато изопачава това, което самите вие сте видели в съня. Истината е, че подсъзнанието ви може и прави всичко, така, че да не усетите вината над себе си. Цялата тази игра с маски е направена, за да намали агресията в чувствата ви.

Сънищата ни предупреждават

Съществуват два основни типа на сънища. Едните са тези, които се повтарят, а другите тези, които помним през целия ден. И в двата случая подсъзнанието ни се опитва да ни предупреди за нещо важно, било то емоционална потиснатост или важно решение, което така и не вземаме. Често и свата случая са провокирани от някакъв вид страх.

Специалистите са на мнение, че този сигнал подаден от съня не е за подценяване. На него трябва да се обърне внимание, защото на последващ етап може да се превърне в депресия, умора, болка или болест. Не винаги можем сами да разтълкуваме съня и това не е лесна работа.

Някои хора цял живот се занимават с изучаване на сънищата. Достатъчно е само да обърнем внимание на ежедневието си. Достатъчно е само да се замислим над проблемите, които все отлагаме или онова, което ни липсва, или онова, което ни тревожи.

Сънищата разкриват необятни вселени

Подсъзнанието ни има способността да направи връзка между реалното и нереалното и да ни представи нещата, който може да разберем, ако се замислим.

Специалистите казват още, че физически сигнали като главоболие, къркорене на стомаха, са само част от знаците, които тялото ни подава и на които не обръщаме внимание.

Сънят е другата форма, която подсказва, че не живеем в хармония със себе си. Всичко това навява, че трябва да променим нещо.

Какво още са сънищата

Това е рамката на дълбока интимност и нашето истинско Аз. Те са свързвани с митове и приказки, които са частици от наследството ни, без значение с каква народност сме. Без значение, какви страхове и страсти притежаваме, какви корени имаме или какво търсим от живота.

Когато сънят ни показва нещо, ние ставаме част от едно цяло, а именно универсалното подсъзнание.

Това ни кара да вярваме, че не сме единствени и не само ние си задаваме едни от вечните въпроси на Вселената.

Дори без капчица умисъл!

Сънищата ни дават замах, вдъхват ни усещане за човешкото величие и необятността на разума.

Научи още за „Какво ни говорят сънищата„…