Мъжка завист – проблем на съвремието

мъжката завист, съревнование между двата пола

Завист ли, ами да? Завист е ако любимият не може да преглътне някои неща, като факта, че сте по-успяла кариеристка, че изкарвате повече пари от него, че общувате по-лесно, че детето ви предпочита или че имате по-добра външност.

Как да се справите в създадената ситуация и как по-безболезнено да отшуми зараждащият се спор.

Специалисти, а и хора минали по вашия път са на мнение, че отминавайки проблема с лека ръка – Сякаш нищо не се е случило, задълбава нещата.

Истината сочи, че социологията стига до все по-големи катаклизми в отношенията между мъжа и жената. Лошият резултат от тях води до фаталния край – развод. Щом двойката не може да достигне до нужния „консенсус“ следва раздялата, а от нея патят децата.

Мъжка завист се проявява във всеки аспект от социалния живот. Уви, тя не е само резултат на по-добра кариера и образование на жената, но и много повече плюсове работят в нейна полза.

Жената се вписва добре в компанията, в която работи и то неотдавна. Жената е тази, която балансира разногласията в дома между различните поколения. Жената е тази, която получава повече комплименти за външност, постижения, че дори има приятели и сред мъжете и сред жените. Всичко това дразни партньора, който споделя с нея едно легло.

Според психолозите проблемът е един и същ за мъжете и жените, но резултата от женската еманципация оказва влияние.

Жената е тази, която опитва всичко и жертва всичко в името на това да е безупречна във всеки аспект от живота си. Те е това, което „изкачва стълбицата“ на професионализма, осигурява финансовата независимост в XXI в. и на всичкото отгоре е жена, за която всеки мъж мечтае в най-личните си фантазии.

Въпреки, че мъжът на днешно време полага много повече грижа за външността си и наравно с жената се интересува от епилация, козметици, че дори и козметика, жената отново го превъзхожда.

завист

Факт е, че всеки търси съвременни решения, за да управлява живота си. Резултатът обаче оказва влияние тъкмо в „сърцевината“ на проблема, а именно двата пола стават конкурентни, а така двойката не мое да оцелява.

Семейните консултанти съветват да се следи всяка промяна в отношенията между двамата съпрузи или партньори на семейни начала.

Усещането за завист не е нещо, с което може да се примирим, а в начална фаза, то, често е игнорирана тема. В резултат на него се проявяват множество негативни последици за бъдещето на двамата, а някои от тях са с фатален край.

Научи повече за „4 прояви на мъжка завист и изхода от тях„…