Нискокалоричните храни – тайните, които не знаете

домати

Няма сезон за диета, нискокалоричните храни и отслабване.

За много жени тези въпроси са с целогодишна трега и вълнуват по всяко време, тъй като не разгръщат тайните около нискокалоричните храни!

Ето защо ние избрахме да се насочим към епицентъра на събитията, а именно тези храни, от които можем да хапваме в промишлени количества и дори сега в горещите дни. Те не само няма да създадат усещане за тежест в стомаха, но и ще ни накарат да се чувстваме по-жизнени, енергични и леки, дори.

  • Как да направя нискокалоричен десерт – използвайте повече; продукти с гликемичен индекс. Заместете маслото със сирене, шоколад с натурален и подобен начин, който значително ще разтовари храненето.
  • Полезни гарнитури в помощ и за затваряне – комбинации от месо с картофи, ориз или макарони и тежко и прекалено за едно хранене. Опитайте да замените тежката гарнитура с прясна салата, зелена маруля или зеле.
  • Как да направим лек дресинг – добрата алтернатива на калоричната майонеза е обезмасленото мляко. Млечният дресинг е много вкусен и едва ли има някой, който може да го устои. Повечето салати преминават и само с подправка от зехтин и лимонов сок. Към последните може да се добавят базил, копър, магданоз, каперси и др. любимите съставки. Лютивите създават усещане за ситост.
  • Има значение последователността на храните – разбира се, че има значение последователността. Няма как да се хранят десерта, а след това супата или салатата. Въпреки че има хора, които го правят. И все пак добре е да знаете, че ако консумирате мазни храни (свинска пържола), е добре да ядете портокал или да пиете чаша цитрусов сок. Последният спомага за разграждане на мазнините и не натрупването им по тялото. При яде сладко е добре да „отмиете“ с приема на много вода, така че вредната захар няма да се отложи в кръвта и да навреди на здравето и фигурата ви. От значение е бавното хранене.
  • Колкото повече пиете храната, толкова повече чувство за ситост давате на стомаха си. До мозъка достига сигнал за голямо приемане на храна, въпреки че хапките са двойно по-малко от тези при бързото хранене, така че мозъкът връща сигнал към тялото, че вече е ситен. Усещането за наслада е като празник и за небцето.