Екскурзия до Тайланд – съвети, за туристите

екскурзия до Тайланд

Тайланд е една от най-интересните ваканционни дестинации в света. Тя е ослепително съчетание от ориенталска култура, ярки светлини и забавление.

Тайланд се превърна в основна туристическа атракция и все още крие неща, които ще ви изненадат. Отивайки на екскурзия в Тайланд е добре да сте подготвени, а това може да стане с…

Ако планирате първото си пътуване до Тайланд, тук са десетте задължителни съвети за туристи, за които трябва да знаете:

  1. Внимавайте с уличната храна

В Тайланд има много места, където може да купите улична храна. Храната обикновено е изненадващо евтина и много вкусна. Купете обаче само от продавачи, които имат много клиенти. Само така може да сте сигурни, че всичко ще е наред и няма да разстроите стомаха си.

  1. Хората в Тайланд

Местните хора тук са склонни да се движат в тълпа! По този начин ще трябва да свикнете да се бутате, за да стигнете до мястото, където искате. Ако учтиво стоите и чакате своя ред, няма да стигнете никъде.

  1. Посетете пазара

Екскурзия до един от многото пазари на открито в Тайланд е това, което всеки трябва да направи по време на пътуване. В допълнение, не забравяйте да се пазарите. Може да получите поне 30% отстъпка от първоначалната цена.

  1. Яжте с лъжица

В тази страна има само лъжици, а не вилици. Трябва да използвате вилица, за да изтласкате храната в лъжицата и след това да ядете от лъжицата.

  1. Внимавайте за измами

Бъдете внимателни с непознати, които изглеждат прекалено приятелски и ви предлагат нещо. Има много мушенници.

  1. Уважавайте местните обичаи

Друг добър съвет е да знаете и да уважавате местните обичаи. Имайте предвид, че никога не трябва да докосвате тайландец по главата, защото тя е смятана за свещена част от тялото.

  1. Използвайте обществения транспорт в Банкок

Метрото и речните трамваи в Банкок са евтини и ефективни начини за придвижване по време на вашето пътуване.

  1. Вземете репелент срещу насекоми

Следващият полезен съвет за Тайланд е да вземете с Вас репелент срещу насекоми. Комарите изобилстват и ако не използвате репелент, ще бъдете нажалени на много места.

  1. Хората са много приятни

Въпреки че споменахме вече за измамниците, повечето хора в Тайланд са много приятни, приятелски настроени и надеждни. Ще бъдете зашеметени от това, колко много усмихнати лица ще видите!

  1. Какво да пиете

Виното в Тайланд може да бъде много скъпо заради местните данъци, но бирата е евтина. Бъдете внимателни с местната бира, защото може да има много алкохол. Не пийте вода от чешмата, а само бутилирана вода.