6 начина да тълкуваме здравето по ръцете си

как да тълкуваме здравето по ръцете си

Преди хилядолетия в Индия били открити методи за изкуството хиромания. Хората, които разчитали по дланите на ръцете били наричани ясновидци, а от гледането можело да узнаят, освен каква е съдбата на човека, това дали той боледува от някакво заболяване, какво е моментното състояние на здравето му т.н.

Съвременната медицина днес потвърждава достоверността на хироманията, а състоянието на ръцете показва нашето здраве.

Съществуват много начини и има много симптоми, по-които можем да узнаем какво не е наред в организма ни. Ето и 6 начина да тълкувате здравето по ръцете си:

Здравето разчете по дланите си и какво ви говорят:

  1. Студени ръце – ниско кръвно налягане и склерозиране на артериите са главни причини за проявата им. За да се предотврати пръстите се свиват и разтягат поне 20 пъти.
  2. Горещи ръце – получава се при насъбрала се лимфа. Ръцете отичат и стават горещи. Може да се избегне с пет минутен масаж всеки ден.
  3. Червени ръце – говори за артроза или артрит. Ставите се променят, а хрущяла се износва. Правят се упражнения подобни на тези в 1.
  4. Подпухнали ръце – тук не е наред обмяната на пикочната киселина. В резултат се отлагат соли в ставите. За предотвратяването му се препоръчва избягване на алкохол и се вземат лекарства.
  5. Влажни ръце – такива ръце са характерни за хора с много потни жлези по дланите. При проблем с щитовидната жлеза ръцете се потят и се налага лечение. Срещу влажни ръце помагат и различни кремове, които затварят порите. Лечението е задължително.
  6. Кафяви петна по ръцете – хората над 50 години страдат от този проблем в над 50% от случаите. Петната се образуват над 35-та година, а като главна причина се смята прекаленото излагане на ръцете на слънце. За да се предотврати появата на нови кафяви петна трябва да се ползват слънцезащитни кремове.

В общи линии това са най-срещаните симптоми, но хироманията говори още много за здравето и начинът ни на живот. Това може да бъде разтълкувано по-добре от хора практикуващи я. Като лечения за общи и най-чести заболявания, съвременната практика, медицина, козметика и дрогерия предлагат още:

  • Моркови – те доставят на цялото тяло големи количества провитамин А, известен и като бетакаротин. Той се грижи за имунитета и ограничава свободните радикали. Свойствата на бетакаротина са доказани и от холандски учени, които смятат, че хората, които го носят в кръвта си страдат по-малко от инфекции на белите дробове.
  • Мляко – спомага за разграждане на мазнините, поради високото съдържание на калций. Най-полезно е да се приема сутрин на закуска.
  • Натурален шоколад – действа като афродизиак, поради какаото в себе си, което още е смятано за молекула на любовта. Наред с това свое предимство натуралният шоколад укрепва кръвоносните съдове и клетките.