Съвременният брак – микс от запла и любов

Съвременният брак,микс от заплата и любов

Ако заговорим за съвременният брак, то веднага изпъква една мъдра приказка:

Мъжът трябва да направи това, което трябва да направи. Жената трябва да направи онова, което мъжът не може“ – Ронда Хансъм.

Заплатата ли е критерии за съвременния брак или любовта?!

Какво е истинската любов, къде съществува тя и как да я открием. Далиу съвременната представа за любов не се крие в това, кой колко изкарва и какво носи в дома.

На тези въпроси много хора са търсили отговори или са изпадали в раздвоение, преди прага на раздялата.

Съвременният брак – микс от запла + любов!

Потърсихме мнението на специалистите и още някои любопитни факти от направени най-пресни статистики и анкети. Ето и една част от тях:

Знаете ли, че за по-голяма част от представителките на нежния пол, от значение е мъжът до тях да е интелигентен, порядъчен, грижовен и най-вече верен.

Оказва се, че дамите между 18 и 24 години търсят в мъжа темперамент, а жените след 34 година търсят у представителя на силния пол най-вече ум. Втората група жени достига 70%. Една по-малка част се пада и на онези, които държат на външността, техният процент бележи 15-19%.

До подобни заключения стигат учените по време на своите статистики и когато изследват мъжа. По-младите Мачовци залагат на сексапил и външност, а „по-отраканите“, харесват в жените, освен сексапилът и женствеността и умението да готвят.

Оказва се, че мъжете си падат и по-амбициозни представителки на другия пол. До това заключение стигат специалисти направили анкета, в която силните представители посочват, за най-отблъскващи вечно оплакващите се дами, а за най-привлекателни амбициозните, решителни и заредени с положителна енергия. Такива се оказва, че са кариеристките, чиято най-силна страст е работата.

Други изследвания направени от американски изследователи показват, че мъжът днес, няма нищо против жената да печели повече от него. Те не се притесняват от това жена да ги издържа и дори да е по-интелигентна от тях. И докато в средата на миналото столетие едва 1/3 от браковете са били водени от доминираща фигура в лицето на жената, която наред с образование е имала и по-завидна кариера, то в наши дни мъже са все по-склонни да оставят нежната си половинка да издържа семейството.

И като заговорихме за кой колко изкарва в наши дни, по направени най-скорошни проучвания във Великобритания става ясно, че жените с най-голяма заплата постигат успех на 34, за разлика от представителите на мъжкия пол, който бележат своят кулминационен пък в заплатата и кариерата едва на 50 годишна възраст.

Специалистите заключват, че тази драстична разлика в годините е в резултат на факта, че жената изкарва и майчинството си и веднага след раждането на детето се връща на работа.