Свияжск – черешката на тортата

град Свияжск

Свияжск е град остров!

Надникнахме в историята на туризма и тогава картините се промениха. Ето, защо подготвихме далеч по-различна от традиционните разходки, а тя този път отвежда не къде да е, а в Свияжск.

Историята му преобразява всичко, за което може да си помечтаете. Това се случва, точно като във вълшебна книга.

Ето я и нея:

Историята на Свияжск

В началото на своето съществуване, когато Свияжск е бил хълм, но не и остров, това място получило името от Иван Грозний, Ивановград. В началото на 20-ти век, това място било ползвано за трудова колония.

На около 30 км. от Казан в самото устие на река Свияга се намира остров Свияжск. Той носи своята невероятна история, а днес посреща туристи от цял свят в неповторима свежест и тишина. Всичко това не може да се опише и да се каже, за цялата му достолепна история.

В началото това място, само за 3 седмици е издигната дървена крепост, от Иван Грозний, чиято роля била да служи за превземане. По-късно градът станал търговски център и днес гостите му могат да видят постройки с изящна архитектура. Не много време, след това Свияжск станал манастир, за който били характерни спокойствието и тишината.

Изненадващо в началото на миналия век, това място става и много подходящо място за сталинските репресии и заточение и принудителен труд. В този период града получава статут на село. Така, подари историята му и днес много хора го наричат град.

Това обаче не е единствено преобразяване на града остров. По право той не е естествен остров. На върха на хълма, където се намира и селището се е преобразил в остров от 1957 г.

С напълване на куибишевското водохранилище и след много бурни промени от миналото днес островът е оазис на поволжската природа и експозиция от църковна архитектура. Всичко това разкрива и множество политически истории.

Днес Свияжск е предпочитано от туристи място, за приятно изкарване на почивка и еко туризъм.

Разберете и за други далечни дестинации. Предлагаме ви разходка до Сингапур с азиатски чудеса!