Сингапур – азиатски чудеса

singapur

Предлагаме ви почивка в Сингапур!

Оказва се, че невинаги е достатъчно да разгледаме географската карта, за да открием точното място, на което сърцето ни тегли – Сингапур хотел.

Надникнахме в град Сингапур, за да намерим едно чудо на земното кълбо, което да може да предложи повечко и от всичко.

История на Сингапур

Представете си град, който се разполага не на един или два острова, а на цели 63. Това е и по-особеното, че се касае за град държава. Толкова удивяващ туристите град, че в пътеписа се чудим от къде да започнем.

За 17 века, града успява да стане част от империя и султанат. Бива атакуван от португалци, а по-късно става британска колония. През 40-те години от миналия век е японска земя, а през 60-те години става част от Малайзия.

В началото от съществуването на независимостта тук било трудно на сингапурците да доставят, дори водата си. Така се наложило да вземат от съседни страни. В рамките на 1/3 от столетие, Сингапур се превръща в могъща страна на цяла Малайзия.

Местните постепенно увеличават територията си, без да завземат чужди земи. Така се появяват множество хотели в Сингапур. Техниката им е много интересна. Те насипват пясък към водите, за да се разширят навътре, а това по никакъв начин не вреди никому.

Сингапур забележителности

Днес Сингапур се е развил в областта на корабостроене, нефтена промишленост, електроника, отглеждане на каучукови дървета, орхидеи, които са и национален символ, кокосови палми, риболов.

За всеки турист, това масто се оказва незабравимо изживяване. Той предлага вероизповедания на различни езици и с уникални постройки, храмове на различни вероизповедания, градини, резервати, паркове за птици, футористичност в Марина бей.

В Сингапур се организират очарователни фестивали на драконовото изкуство, модата, храната, а те са само частици от пищността на уличното веселие.

Уникална и будеща силен интерес тук е и статуята на митично същество Мерилон, тя е с тяло на риба, което местните смятат, че пази града с изпепеляващият си поглед.

Планирайте в Сингапур почивка!

Такава ще се окаже незабравимо изживяване за всеки и ще остави трайна следа в живота.

Такава би оставила и екскурзия до Тригор.