Първият път – въпросите, които винаги вълнуват

Първият път

Първият път отключва много въпроси!

Всеки е минавал или ще минава през фазата за секс с непознат партньор. За това няма определена възраст, защото винаги има такива моменти. Без значение остава и това дали този първи секс ще остане завинаги и постоянен или само единствен. Специалистите по сексология дават и няколко съвета и правила за този първи момент. Ето и тях:

  1. Не прекалявайте с алкохола – много мъже, както и жени от притеснение около първата среща се отпускат в чашките. Специалистите съветват, че това не е правилно, защото в повечето случаи алкохолът, вместо да освободи напрежението натоварва повече.
  2. Подгответе се – обстановката за първата интимна среща е изключително важна. Да изчистиш, да намалиш осветлението, да пуснеш приятна музика, да запалиш ароматни свещи и да имаш под ръка контрацептиви са само част от нещата за задължителната подготовка.
  3. Преодолейте страха и притесненията, чрез полутъмни места – сексът за първи път си е достатъчно притеснително нещо, така, че не е нужно да е прекалено светло. Направете го на тъмно или полутъмно място. Голотата за много хора е притеснителна, затова може постепенно да се свиква с нея.
  4. Предвидете време за предварителни ласки – прелюдието е онова, което ще премахне сковаността, притесненията и ще разпали чувствата за върховно състояние.
  5. Изучавайте се взаимно – няма нищо срамно да попитате за това и онова и да поучите инструктаж как да действате и занапред.
  6. Не стигайте до крайности – според сексолозите първият път не е момент, в който трябва да отключиш „дремещият сексуален звяр“, нито повод за интимни претенции. Първият път не е повод за демонстрации, натрапчивост, а само случай да изучаваш.
  7. Кой да води парада – жената е най-добре да е отгоре при първия път. Така ще може да определя ритъма и проникването в случай на болка. Мисионерската поза и ездачката са най-подходящи, но за първата мъжът трябва да е внимателен.
  8. Паузата – след проникването задръжте в пауза за няколко секунди. Все пак това е изключителен момент, при които до сега не сте попадали заедно. Така, че погледнете се в очите, разменете си мила дума, целунете се страстно и тогава продължете. Такова начало вещае и попътен вятър за напред.
  9. Не се настройва за нещо свръх – ако вложите прекалено много очаквания, може да станете разочаровани. Най-добре е да не се настройвате, а нещата от само себе си ще се наредят.
  10. Поведение след секса – не бива да бързате да си тръгвате или да заспивате, нито да си обръщате гръб един на друг. Това е първият миг, а и за двамата той трябва да остави красив спомен в съзнанието ви. Прегръдка, целувка нежни ласки са добро начало за първия път.

Първият път